Otto valtasi vaatekaapin

Kun tulin töistä, en löytänyt Ottoa mistään. Säikähdin, että onko se päässyt luikahtamaan pakoon. Kiersin ympäri asuntoani. Sitten äkkiä kuulin -Mau. Otto käveli eteeni ja venytteli. Tässä minä olen, se sanoi. Missä sinä olit piilossa?, kysyin siltä. Se vastasi vain lyhyesti -Mau ja meni syömään. Ilmeisesti asia ei juuri nyt kuulunut minulle yhtään.

Kun sitten olin lähdössä ulos, oli Otto taas hävinnyt. Aloin jo miettimään, että näenkö jo näkyjä vai mikä on hätänä. Sitten kurkkasin makuuhuoneeseen. Vaatekaappini ovi oli auki. Olisin voinut vannoa, että laitoin sen aamulla kiinni. Olin juuri aikeissa laittaa oven kiinni, kun tulin katsoneeksi kaappiin. Mitäs näinkään? Aivan. Siellä oli Otto. Se näytti nukkuvan villapaitani päällä. -Mau se sanoi. Täällä on mukavan lämmintä ja turvallista, se jatkoi ja kehräsi. - Olet siis päättänyt vallata vaatekaappini?, kysyin siltä. Otto ei sanonut mitään. Se vain ojensi tassunsa, sulki silmänsä ja otti paremman asennon hyllyllä. Ymmärsin, että asia ei kuulu minulle, eikä minua  muutenkaan kaivata siinä töllistelemässä sen päivänokosia yhtään sen pidempään. - Vai niin, mutisin ja lähdin ulos.

Ottokissa

Kommentit

 1. Kissat ovat kyllä mestareita piiloutumisen ja erikoisten nukkumapaikkojen etsimisen kanssa=)

  VastaaPoista
 2. Totta turiset. Siitä on todella kauan, kun minulla on viimeksi ollut kissa.
  Taitaa olla kohta 30 vuotta. Ainakin 26 vuotta. No toki olen näitä tallikissoja tavannut päivittäin, mutta se on vähän eri asia kuitenkin.

  Mukava kuitenkin, että Otton sopeutuminen näyttää sujuvan aika mukavasti... Ehkä se alkaa viihtyä.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että Otto alkaa kotiutua. Doriskin mielellään nukku vaatekaapissa. Pahvilaatikot ovat myös kovasana:)

  VastaaPoista
 4. Huokaus. Minä tein Otolle pahvilaatikkoon sängyn. Otin vanhan tyynyn ja poistin sen sisältä vähän täytettä ja ompelin takaisin kiinni.
  Sitten tein lämpimän lakana. Otto kävi kerran siellä laatikossa kokeilemassa pehmeää sänkyään, mutta ilmeisesti siellä pehmusteiden välissä on joku herne tai jotakin muuta, josta se ei pidä.
  Otto nimittäin on valinnut saunan huoneekseen.
  Se sanoo, että oma sauna on parempi kuin oma pahvilaatikko.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti