Siirry pääsisältöön

Mökkielämää

Kuvat MM

Kuskasin Ella-kissan kaupunkiin ja jatkoin kissa Stravinskin etsintää. Tein ilmoituksen siitä Seinäjoen löytöeläintarhalle, sillä mökkini kuuluu Seinäjoen alueeseen. Toivottavasti se löytyy.  Onneksi sillä on siru, joten sen perusteella ainakin minuun osataan ottaa yhteyttä.  Täytyy sanoa, että meinaa olla mieli vähän enemmän maassa.  Ja sääliksi käy kissaa, joka ei ole ollut vapaana. On melkoinen shokki päätyä metsän reunassa eksyksiin. Eihän tuollainen osaa toimia siellä.

Ella oli huomattavasti jotenkin "rationaalisempi", jos sellaista termiä voi kissan kohdalla käyttää. Se laajensi reviiriään askel kerrallaan ja merkkasi huolellisesti kaikki paikat, joiden ohi se meni. Se oppi talon kaikki salareitit ja kulki niitä pitkin suveneristi sinne ja tänne. 

Voisiko olla, että vaikka kissa Stravinski on leikattu, niin kuitenkin kollipojan sydän vetää seikkailuun?

Ella ei ollut ollenkaan ilahtunut joutuessaan takaisin kaupunkiin. Se murjotti sängynalla jonkin aikaa.  

Alkuviikon saalis: kattoa pohjamaalattu ja ovea väsätty kera taitavan timpurin. Listojen sahailunkin jätän suosiolla  timpurille. En edes yritä. 
 


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Sano. Suru tulee kun ajattelee, että siellä se jossakin pelossaan kulkee. Ei ole ollut vapaana koskaan, joten voi olla melkoinen järkytys. Olisi pitänyt heti lukita kisut tuonne kesämajaan, kun kerran sellainen tuli niille väsättyä eikä ollenkaan vapauttaa niitä mökin sisällä. Jäkiviisaus on turhaa. Erityisesti surettaa tuo Junnu, kun oli niin selvästi Junnun kissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…