Siirry pääsisältöön

Mökkielämää

Kuvat MM

Kuskasin Ella-kissan kaupunkiin ja jatkoin kissa Stravinskin etsintää. Tein ilmoituksen siitä Seinäjoen löytöeläintarhalle, sillä mökkini kuuluu Seinäjoen alueeseen. Toivottavasti se löytyy.  Onneksi sillä on siru, joten sen perusteella ainakin minuun osataan ottaa yhteyttä.  Täytyy sanoa, että meinaa olla mieli vähän enemmän maassa.  Ja sääliksi käy kissaa, joka ei ole ollut vapaana. On melkoinen shokki päätyä metsän reunassa eksyksiin. Eihän tuollainen osaa toimia siellä.

Ella oli huomattavasti jotenkin "rationaalisempi", jos sellaista termiä voi kissan kohdalla käyttää. Se laajensi reviiriään askel kerrallaan ja merkkasi huolellisesti kaikki paikat, joiden ohi se meni. Se oppi talon kaikki salareitit ja kulki niitä pitkin suveneristi sinne ja tänne. 

Voisiko olla, että vaikka kissa Stravinski on leikattu, niin kuitenkin kollipojan sydän vetää seikkailuun?

Ella ei ollut ollenkaan ilahtunut joutuessaan takaisin kaupunkiin. Se murjotti sängynalla jonkin aikaa.  

Alkuviikon saalis: kattoa pohjamaalattu ja ovea väsätty kera taitavan timpurin. Listojen sahailunkin jätän suosiolla  timpurille. En edes yritä. 
 


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Sano. Suru tulee kun ajattelee, että siellä se jossakin pelossaan kulkee. Ei ole ollut vapaana koskaan, joten voi olla melkoinen järkytys. Olisi pitänyt heti lukita kisut tuonne kesämajaan, kun kerran sellainen tuli niille väsättyä eikä ollenkaan vapauttaa niitä mökin sisällä. Jäkiviisaus on turhaa. Erityisesti surettaa tuo Junnu, kun oli niin selvästi Junnun kissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…