Eteinen lähes purettuKuvat MM

 Tänään sitten sain eteisestä lähes kaikki lastulevyt pois. Niitä jäi vielä lautaseinille, mutta saavat ollakin. Eteisen nostaminen ja laudoituksen uusiminen on kesän 2019 tai kesän 2020 juttu. 

Viimeinen levy pamahti alas ja jalkani jäi vähän alle. Onneksi olivat turvakengät jalassa! Tosin sattui tietenkin niin, että levyn kärki osui juuri siihen kohtaan, jossa on nauhat... Sattuihan se vähän.

Mökki muuttui aivan toisenlaiseksi! Nyt kun eteinen on lähes sen krokuinen kun sen tulisikin olla, on se aika upea. Tuntuu paljon tilavammalta. Suorastaan mahtavalta. En meinannut malttaa lähteä kotiin ollenkaan. Istuin vain ja tuijotin hirsiseinää.

Lastulevyt raahasin tulevan mansikkamaan paikalle. Säästyy hieman naisvoimia lapiohommissa, kun näännyttää rikkaruohot sun muut parin vuoden ajan.

Mökille huristeli myös naapuri katsomaan, mitä olen puuhannut. Totesi, että sä taidat olla tuollainen perinnetimpuri. Sovittiin siinä samalla, että hän tulee jossakin vaiheessa vähän työntämän traktorilla vähän soraa kasaan, kun  pitäisi saada pihan kallistuksia kuntoon. Ei tarvitse käyttää soran lapioimiseen ja siirtämiseen aikaa. 

Ennen kuin pihassa voi mitään lanata, täytyy tehdä ainakin yksi reissu kaatopaikalle. On taas lasivillaa, lastulevyn palasia, muovia ja sitä ikivanhaa muovimattoa... Sekä menneenä syksynä kaivettua maakellarin rojua.

Sovittiin myös, että tulevana keväänä hän tulee kaatamaan muutaman koivun, sillä vaikka sahaa osaan käyttää, ehkä en ihan taida noita koivuja ruveta kaatamaan. Olen kyllä joskus nuorena sellaista puuhannut, mutta nyt kun ikää on enemmän kuin 15 vuotta, niin on tullut myös ymmärrystä riskeistä.Kommentit