Siirry pääsisältöön

Viikon 2 positiiviset 2018

 
Kuvat MM

Viikon 2 positiivset 2018:
 1. Aurinkoa! Se on vaan niin ihana.
 2. Kirppikseltä juuri sellainen oikeanlainen huonekalu keittiöön apupöydäksi. Vaatii vähän kunnostamista ja nuppien vaihtamista, ehkä kannestakin lähtee vähän reunaa, mutta kuitenkin. 
 3. Lunta. Vaikka en sitä rakastakaan, niin kyllä se tekee suomalaisen talven. 
 4. Verkostoitumista.
 5. Upeita keskusteluja.
 6. Sparrausta.
 7. Ideoita.
 8. Joskus on hyvä, kun tulee eteen asioita, jotka pelottavat ja kauhistuttavat. Siinä jyrkänteen reunalla seisoessaan saa itsestään yleensä irti jotakin sellaista, mitä ei kuvitellut, että sisimmässä on.  
 9. #CVklinikka2018 lähti lentoon. Eri puolilla Suomea ovat ihmiset löytäneet toisensa. 
 10. Kirppiksen sedät toivat lipaston tiistaina. 
 11. Lipasto pesty kun se saapui. Keskiviikkona alkaa lakanpoisto.
 12. Lakka poistettu ja pintaa hiottu teräsvillalla. Kyllä tästä hyvä tulee.
 13. Mukava nähdä opiskelijoita taas joululoman jälkeen.
 14. Saatu opetusmateriaalia kyhättyä opetuksen välissä. 
 15. Aivan mahtavasti alkoi yhteistyö yhden ryhmän kanssa. Olivat oivaltaneet, että ovat itseään varten oppimassa.
 16. Oikein tyytyväinen. Vyöhön saa tehdä kohta uuden reijän. 
 17. Kohtuullisuus herkkuissa pitänyt. 
 18. Leivottu banaanipiirakkaa.
 19. Leivottu nokkosnäkkäriä.
 20. Kirppikseltä Kosmos-sarjan kahvikannu, joka saa ruveta hoitamaan meillä teekannun virkaa.
 21. Kirppikseltä Reimari-sarjan lautasia. Muistan kun näistä haaveilin joskus nuorena enkä raaskinut ostaa. Nyt kirppishintaan 1 €/kpl *10 kpl. Arvaatkaas kuka oli niin iloinen? Oli samaan hintaan vielä 6 kpl Taika-sarjaa. Tädin sydän kyllä pomppelehti iloisesti.
 22. Raahattu matto olkkarista lumipesuun ulos. Ai kun tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta!
 23. Sisutettu.
 24. Ommeltu.
 25. Peloteltu.
 26. Kävelty. 
 27. Nautin olla yksin kotona. Ihan kuin olisi lomalla!
 28. Reissua suunniteltu, käännelty ja väännelty. Tuli sitten vähän erilainen, mitä oli tarkoitus, mutta hyvä. 
 29. Mukavia talvipäiviä. 
 30. Nukuttu.
 31. Mukava nähdä iloinen ilme, kun ilmestyy yllättäen serkkulikan kotiin. Juniorin pieneksijääneet vaatteet ilahduttivat.
 32. Juhlittu. Kun ikää on 94 ja ihminen leipoo itse kakut juhliinsa on se sellaista, mitä kannattaa tavoitella. Sellaisista juhlista ei voi myöskään kieltäytyä.
 33. Turvallisesti reissusta kotona. Matka meni kaikella tavalla hyvin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…