Kun täti jauhoja osti
 Hau Kamut!


Eilen meillä oli oikein jännittävä päivä. Kävelimme myöhäisellä aamulenkillä (tädillä on loma ja se on siivonnut ja leiponut joka päivä) ja täti sanoi, että nyt mennään ostamaan rusjauhoja, koska taikinajuuri (leipäohje löytyy Ostoskorista) on tänään valmista leivottavaksi. Täti sitten otti mukaansa kauppakassin ja laittoi rahaa taskuunsa.

Tutkimme ensiksi lähiseutua noin puolisen tuntia ja täti arveli, että olen nuuhkinut tarpeeksi. Täti oli väärässä.

Mentiin ensimmäiseen kauppaan (lähimpään, hmmm.... meillä on kolme kauppaa alle 500 metrin päässä). Siellä tavallista paremmassa lähikaupassa ei ollut ruisjauhoja, Eivät kuulemma mene kaupaksi.

Lähdimme sitten kävelemään muualle. Siihen toiseksi lähimpään kauppaan. Hmmm.... mä ilmoitin tädille siinä vaiheessa, että elämä ilman tätiä ei ole elämää ja yritin ängetä tädin messiin sinne kauppaan. Samaan aikaan kauppaan meni sellainen tädin ikäinen täti, joka vaikutti kivalta. Täti kysyi siltä tädiltä, että voisiko se täti auttaa meitä ja ostaa meille pari pussukkaa ruisjauhoja, kun kotoa pääsi loppumaan. Täti sanoi meidän tädille,  että mielihyvin. Täti sitten antoi rahat sille tädille ja  se täti kävi ostamassa meille jauhoja. Meidän täti kiitteli ja pyyteli anteeksi. Se täti sanoi, että oli ihan kiva olla avuksi.

Minä paimensin tätiä sitten keittiössä kun se teki sitä leipää. Oli se hidasta touhua. Kolme päivää meni yhden satsin tekemiseen. Kyllä tuossa ajassa ehtisi tulemaan jo vähän isompi nälkä.

Täti leipoi myös pullaa ja piirakkaa. Hmmm... Sitten illalla se pesi uunia ja tänään aamulla vessaa. Ilmeisesti tädillä on nyt siivousloma.

Täti sanoi, että se on oikein tyytyväinen sen uuniin, kun siitä saa irroitettua peltien ritilät pois, niin saa pestyä kunnolla uunin seinämät ja samoin ne ritilät. Kaikkeen sitä ihminen kiinnittääkin huomiota. Minä tykkään niistä tuotoksista, joita täti ottaa uunista ulos. Varsinkin kun sieltä putkahtaa lihaa tai kanaa tai kalaa.


Terveisin 

Ronja
keittiökoira


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit