Keltainen nauha koiran hihnassa-pysy pois lähettyviltä


Tämä teksti ja kuva on lainattu täältä.
"Kankaanpään koiraharrastajien blogi kertoo, että keltainen nauha saattaa pelastaa monilta kiusallisilta ja vaarallisiltakin tilanteilta jahka suomalaiset oppivat sitä käyttämään ja hyödyntämään.
Koiran kaulapantaan, valjaisiin tai talutushihnaan kiinnitetty keltainen nauha tai huivi viestii kanssaihmisille, että koiraa ei saa lähestyä. Se kun on monesti vaikea sanoa kasvotusten innokkaiden kanssalenkkeilijöiden ja hauvojen lähestyessä sitä omaa karvaturria.
"Syitä keltaisen nauhan pitämiseen on monia; koiran arkuus, agressiivisuus, remmirähjääminen, juoksut, sairaudet tai koulutuksen alla oleville koirille keltainen nauha on oiva tapa pitää vastaantulijat hieman kauampana." kerrotaan blogissa.
Hevosilla on jo vuosia käytetty punaista väriä hännässä kertomassa muille ratsastajille että hevonen saattaa potkia, eikä sitä kannata ohittaa liian läheltä. Koiranomistajat toivovatkin, että samalla ajatuksella toimiva koirien keltainen nauha otettaisiin myös aktiiviseen käyttöön.
Lue lisää aiheesta Kankaanpään koiraharrastajien blogista tästä."


Itse pidin Ronjalla alussa keltaista nauhaa hihnassa, mutta eipä sitä kukaan tajunnut. Täytyy  ottaa se käyttöön uudelleen, sillä se lienee ainut tapa, kuinka keltaisesta nauhasta tulee ymmärrettävä merkki kanssakulkijoille.

Kommentit