Partsi ja assarimakkari lähes valmiina


Partsi on saatu siivottua ja lähestulkoon käyttökuntoon. Nyt puuttuu enää pöytägrilli, niin partsi-idylli on täydellinen, sanoi täti. Puuttuu vain miespalvelija ja hyvät ruoat, sanon minä. Paljon rasvaista makkaraa ja hyvää silavaa. Niistä täti ei ymmärrä nimittäin yhtään mitään.

Partsin penkit (kaapit) ovat SPR:n kirppikseltä ja ne ovat aiemmin olleet ilmeisesti hotellissa kalusteina, sillä ne haisevat tupakalta. Materiaali on puuta ja ne ovat vankkaa tekoa. Niiden sisälle saa oivallisesti ylimääräiset grillausvärkit yms. Kaapit olivat entisessä asunnossa assarien kaappina, mutta juuri tuon hajuhaitan takia ne päätyivät nyt sitten partsille.
 Pöytänä on arkku, jonka tädin kamu oli pelastanut muuttoylijäämästä, kun hän oli ollut jeesaamassa jotakin toista tätiä, joka muutti. Nyt arkku siis hoitaa pöydänvirkaa tädin partsilla. Täti hioi arkun pinnan karkealla hiekkapaperilla ja maalasi kuuteen kertaan. Vähitellen vanha pohjamaali lakkasi kiilumasta läpi. Arkun sisustan täti maalasi siniseksi. Sopii kuulemma hyvin istuintyynyjen väriin. Istuintyynyt ovat Anttilasta.


 Assarimakkarin teemana on meri. Merenrantakaupungissa kun asustellaan. Tädin yhden kamun roskislavalta pelastama kaukoputki on täydellistä rekvisiitaa merihenkiseen sisutukseen.
 
Simpukankuoret ja majakan mallinen kynttilälyhty täydetävät tunnelmaa, sanoi assari tädille. Siispä kynttilälyhty siirtyi partsilta makkariin. Sen auringon haalistamat värit sopivat kivasti assarin kirjoituspöydän sävyyn.


Partsilta ja assarimakkarista puuttuu enää vain matto. Partsille täti aikoo metsästää mattoa jostakin kirppikseltä ja sitten assarimakkariin täti ostaa pellavanvärisen tai beigen karvalankamaton. Ne eivät ole kuulemma tädin mieleen, mutta assarit pitävät niistä.


Terveisin
 
 
Ronja
parvekekoira

P.S. Mulla on nyt kaksi omaa ja tosi pehmeää sänkyä. Täti leikkasi yhden ylimääräisen patjan puoliksi ja laittoi niiden päälle mun entisen sänkyni peiton. Toinen puolikas patjaa on partsilla ja toinen eteisen lattialla. Muttä mä en nuku kummassakaan, vaan lattialla tädin vieressä ja vaihdan aina paikkaa sitä mukaa minne täti menee.

P.S. 2, koska tädillä meni vähän ohi muuttokiireiden takia viimeisimmät valokuvatorstait, niin täti osallistuu tällä kuvasarjalla viimeisimpään, jonka aiheena oli lööppi. Haaste nro 291 siis.  Onhan tässä ihan lööppiainesta näin pienissä piireissä, kun sekasotkuremppa alkaa pikkuhiljaa olla kuosissa.

Kommentit