Poppatäti

Hau Kamut!


Tädillä on tapana laittaa sellaista ruokaa, että hampaat meinaavat lähteä irti. Nyt se on löytänyt jonkun firman, jonka tuotteiden nimiin se vannoo. Teelusikallinen kermaviilipurkkiin sekoitettuna, niin tavisjannulla pyörivät silmät päässä. Tädinkin hengitys kiihtyy kolmannella lusikalla. Tosin täti lisää annokseen vähän vielä omia sekoituksiaan. Mä oon innokas mausteiden ystävä, mutta kyllä mun täytyy myöntää, että mä oon ehkä hieman varovaisempi nykyään.

Tämän karkkipussin täti saa takuulla syödä ihan itse. Assarit ja minä (ryöstin junnuassarilta karkin kun luulin sitä turkinpippuriksi... :( oli muuten vähän noloa....) emme niihin nimittäin koske enää uudelleen.
Onneksi täti oli kuitenkin armollinen ja antoi meikälikalle kermaviiliä, että sain vähän pahimpaa poltetta suustani pois. Eka se kyllä sanoi, että ihan oikein, että ei pidä mennä ottamaan asioita, jotka eivät ole tarkoitettu koiralle.  Panin pääni tädin syliin ja katsoin sitä vetoavasti silmiin niin sitten se heti heltyi.

Täti sanoo, että vähän ja synkän syvänmakuista, niin pussi kestää puoli vuotta.


Terveisin 


Ronja
poppakoira


Kommentit

 1. Kyl on tädillä herkut! Noihin aikaisempiin juttuihin, sen verran, että et kyllä Ronja oo yhtään vihaisen näköinen. Päinvastoin, ihanan lutuinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm.... on sillä. Mutta mäkin tykkään esim. pippurimeetwurstista yms. mutta nää oli kyllä liikaa.
   =D

   Hmm... mä yritän olla aina vaarallisen ja valppaan näköinen. Aina se ei onnistu, kun tuo häntä alkaa heilumaan. Täti luki jostakin, että saksanpaimenkoiralla on eniten voimaa takapäässä... siis hännänheilutuksen yhteydessä.

   Poista
 2. Oikein, Ronja, katso vain tätiä syvälle silmiin niin kaikki järjestyy. Koiran katse sulattaa ikiroudankin.

  Mutta mitä tulee noihin herkkuihin, niin pieni varoituksen sana. Tasa-arvon nimissäkään ei kannata suuhunsa eikä varsinkaan kuonoonsa pistää kaikkea mitä assarit tai tätikään. Koiran hajuaisti kun on miljoona kertaa herkempi kuin ihmisen (eikä makuaistikaan liene huonompi), niin voi tulla aikamoinen tösäys maku- ja hajuhermoille noista supermausteista. Ja senhän tietenkin tiedät, että esimerkiksi suklaa ja ksylitoli voivat olla koiralle tappavan myrkyllisiä. Iso koira tietysti sietää enemmän kuin ihan pieni, mutta noita kannattaa visusti välttää.

  Kylmäsavulohi on koiralle oikein sopiva herkku. Meidän Monty-vainaa (labradori 42 kg)tykkäsi kovasti myös roquefort-juustosta (vaikka sekään ei mikään ihan miedontuoksuinen ole).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta näyttää järjestyvän. Olen jo vähän oppinut. Tosin täti on aika kamala se ei ihan aina auta, vaikka sitä yrittä sulattaa ihan täysillä.

   Hmmm.... mulla on kokemusta vähän tuosta ksylitolipurkasta. mä nimittäin ryöstin yliassari 3 huoneen talvella ja sillä oli purkkapussi jäänyt pöydälle. Arvaa kuka söi ne kaikki ja oli sen jälkeen tosi huonovointinen. Täti syötti suolaa, että mä oksensin....ja sitten kyllä tuli vähän löysääkin....

   Suklaatakin mä mielelläni söisin, mutta suklaat täti on varastoinut sen kaapin ihan ylimmäiselle hyllylle. Tumma suklaa kun on koiralle sitä pahinta laatua ja täti tietenkin käyttää juuri sitä.

   =D Monty on ollut oikein kunnon kulinaristikoira. Olisimme tulleet varmasti hyvin juttuun.

   Poista

Lähetä kommentti