Tädin paino-ongelma

Mau Kamut!

Tädin saaman KUNTOPlus-testitulos  näyttää seuraavalta:

Olet energinen, innokas ja impulsiivinen

Olet kiinnostunut kaikesta uudesta ja innostut aina uusista lajeista ja laitteista.

Et halua sitoutua tiettyihin aikatauluihin ja samanlaisina toistuviin tunteihin tai yksitoikkoisiin ohjelmiin.
Persoonallisuus: Olet lämmin, innostava, ilmaisukykyinen ja syvästi kokeva henkilö. Et pidä yksitoikkoisuudesta ja kaavoihin kangistuneisuudesta. Sinulle sopii parhaiten työ, jossa voit käyttää luovuuttasi ja intoasi.
Liikunta: Koska olet vaihtelunhaluinen, sinulle sopii yhdistelmäharjoittelu. Sinun kannattaa harrastaa monia erilaisia liikuntamuotoja, niin et pitkästy ja kyllästy.
Liikuntakeskusten tarjonnasta löytyy monenlaisia tunteja ja kuntosaleilla on mitä moninaisimpia laitteita. Joissakin kuntokeskuksissa on myös kuukausittain vaihtuvia tunteja. Kokeile eri lajeja ja erilaisia jumppia ja osallistu erilaisiin kuntotapahtumiin.
Pilates on sinulle sopiva laji notkeuden ja voiman kasvattamiseen.
Paras harjoitteluajankohta: Olet parhaimmillasi keskellä päivää. Kun toiset ottavat päivänokoset tai nuokkuvat lounaan jälkeen, sinä olet valmis lähtemään liikkumaan.
Lajit
 • KUNTOA: Suunnistus, zumba, maastopyöräily, triathloni, squash
 • VOIMAA: Bodypump
 • NOTKEUTTA: Pilates, kotijumppa

Huh, huh. Vai, että lämmin ja innostava. Viileä ja kauhistuttava sanon minä. Koskaan ei tipu ylimääräistä annosta muonaa, ei vaikka kuinka yrittäisi selittää, että vielä jäi niinkun vähän nälkäiseksi ja vatsassa on ainakin vielä kaksi pehmytruokapussin mentävää koloa. Ei muuta kuin mulkaisu kaupapäälle sen jälkeen, kun se on tarkastanut roskiksen, että varmasti en oo saanut joltakin assarilta jo annostani...ja kun se huomaa, että ruoka on saatu, se ei ole yhtään kiltti.

Traineri peesaa sitä aina heti. Se istuu sen vieressä kieli poskella ja sanoo: -Läähähäshäh, puuhahahahaah, läähähhäshhhääähhh, puuhahahaaahhaah... Ja täti sanoo: -Hyvä koira. Hieno! Niin imelällä äänellä, että PTHYI!

Sitten täti teki toisen testin. Se laittoi painon ja pituuden ja tavoitepainon ja sille tuli tällainen tulos: 
Painoindeksisi on 22,2.

Tämä tarkoittaa että olet normaalipainoinen. Sinulla ei ole mitään lääketieteellisiä syytä laihduttaa, ja missään nimessä painoindeksisi ei saa pudota BMI 20:en alle, jos näin tapahtuu olet lääketieteellisesti katsoen alipainoinen.

Tärkein asiasi painoosi liittyen tulisi tässä tilanteessa olla tämänhetkisen painosi pitäminen. Jos olet lähempänä painoideksin yläarvoa (20-25), ja omasta mielestäsi sinulla on jotain kiloja jotka haluaisit pudottaa lähinnä kosmeettisista syistä, ei ole terveydellisesti haitallista pudottaa muutamaa kiloa – mutta lääketieteellisiä syitä tähän tosiaan ei ole. (Keventäjät.fi)

Hmm....tädillä taitaa olla paino-ongelma. Tätiä on sanottu tosi läskiksi...ja tädin painoindeksi oli silloin 17,7. Täti yritti silloinkin laihduttaa, kun se ajatteli, että on ihan liian lihava. Suurimman osan ajasta tädin painoindeksi on ollut noin 20,4-22,4.  

Yks tädin  kamu sanoi tädille, että nyt pitää pitää järki päässä eikä vaan ruveta yhtään laihduttelemaan. Tuuli heittää muuten pian jorpakkoon ja Traineri kuskaa tätiä sen jälkeen kun tyhjää muovipussia.Terveisin

Otto
trainerikissaKommentit

 1. On se vaan julmaa, että ei yhtää ylimääräistä ruokaa saa ;( Mä en edes viitsi langeta noihin testeihin, kun ne mun kohdalla aina väittää, että mulla muka ois liikaa läskiä, vaikka oon ainaisella laihdutuskuurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mau Amalia!

   Tädinkään ei pitäisi.
   Se kuitenkin lankeaa.

   Terveisin

   Otto
   ammattikissa

   Poista

Lähetä kommentti