Kodinvaihtajakissa

Mau Kamut!


Minusta tulee kodinvaihtajakissa. Se setä, jonka kanssa täti asui melkein 30 vuotta vaati, että tädin ja assareiden pitää myydä se kämppä, jossa ne nyt punkkaavat. Setä itse asuu edelleen talossa, jossa se asui tädin ja assareiden kanssa, eikä sedällä ole kiirettä myydä taloa ollenkaan. No täti sitten laittoi meidän kodin myyntiin ja kuinka ollakaan ensimmäisellä esittelykerralla meidän pieneen luukkuumme änkesi lähemmäs 30 setää ja tätiä.

Traineri tietenkin pääsi tädin ja assareiden kanssa ulos, mutta minä jäin kattomaan vähän, että millaista porukkaa tänne saapuu. Kiertelin siellä asunnonkatsojien perässä ja ihmettelin, että mitä nää kaikki tekevät täällä mun päivänokosiani häirittemässä. 

Yks setä oli sitten heti sanonut, että se haluaa ostaa tädin ja assareiden eläintarhan.Sitten tuli maanantai ja se setä teki tarjouksen, jota täti ei kuitenkaan hyväksynyt. Täti sanoi, että ei ihan nyt alta lipan sentään kotoa lähdetä. Koti on koti ja se on lähellä assareiden kouluja ja tädin duunia.

Setä vastasi kuitenkin tädin vastatarjoukseen  ja täti, assarit ja eläintarha joutuvat mieron tielle.
No ehkä ei ihan sentään, sillä tämä setä oli aika joustava. Täti ja assarit saavat punkata vielä jonkin aikaa ennen kuin niiden pitää ruveta tosissaan muuttamaan.

Tosin mä sanoin tädille, että jos se sanois sille sedälle, että eikös siinä esitteessä ollut, että luukun mukana tulee syytinkirouva, muutama assari ja pari pientä eläintä. Tuntuu nimittäin paljon kivemmalta tulla kotiin kun siellä joku aina odottaa tai tulee pian seuraksi, jos on itte just tullut tyhjään kotiin. 

Ehkä täti ei kuitenkaan. Ehkä täti kiltisti pakkaa assareiden kanssa tavarat ja lähtee etsimään uutta sijoituspaikkaa meidän eläintarhalle. Täti tosin sanoi, että se tarttis nyt just ne oikeat lottonumerot.


Terveisin

Otto
syytinkikissa

P.S. Ehkä täti taas paremmin ehtii auttaa minuakin näissä kirjoitushommissa.


Kommentit

  1. Siin tulee samalla perusteellinen siivous, kun välillä muuttaa majaa :) Huh me ollaa asuttu samassa ok-talossa yli 40v. Kauheeta, jos tätä tarvis alkaa tyhjentää HUH HUH!!!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä, eiköhän teille kaikille löydy oma koti - onnea asunnon metsästykseen! :)

    VastaaPoista
  3. Heippa Amalia ja Sirpa ja Kollo!

    Kyllä meille koti löytyy. Jos ei muualta niin vaikka Jurvasta jonkun kivan isontalon isännän luota.
    :-)


    Tervesin

    Otto
    ammattikissa

    VastaaPoista
  4. Oletko oikeasti tosissasi, että exäsi ajaa sinut ja lapset kodistanne? Vaikea uskoa, että niin sydämetöntä miestä löytyisi. Itse ainakin antaisin viimeisenkin senttini lasteni puolesta.

    VastaaPoista
  5. Mau Anonyymi,

    Täti käski sanoa sinulle, että maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
    Joskus jotkut asiat ovat monimutkaisia.
    Joskus tosi monimutkaisia ja
    joskus tosi, tosi monimutkaisia.

    Mutta onneksi: "Sananvapaus kuuluu kaikille - myös epämielyttäviä tai vastenmielisiä mielipiteitä esittäville tahoille."
    - Ville Oksanen

    Siispä tädilläkin ja minulla on sananvapaus.


    Terveisin

    Otto
    ammattikissa


    VastaaPoista
  6. Täti käski vielä laittaa tämän journalistiliiton refereen sananvapaudesta http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/sananvapaus/:
    Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslaissa.

    ”12§. Sananvapaus ja julkisuus. Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.
    Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.”

    Suomi on allekirjoittanut myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen, jonka 10. artikla toteaa sananvapaudesta:

    ”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”

    Sananvapaus lasketaan Suomessa perusoikeudeksi. Yhdessä yhdistymis- ja kokoontumisvapauden kanssa se on demokraattisen yhteiskunnan peruspilareita. Kuten muitakin perusoikeuksia, myös sananvapautta pyritään rajoittamaan mahdollisimman vähän ja tällöinkään oikeuden ydinajatusta ei saa rikkoa.

    Sananvapautta voidaan Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklan mukaan rajoittaa vain lailla ja syistä

    ”… jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen turvallisuuden, alueellisen koskemattomuuden tai yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, muiden henkilöiden maineen tai oikeuksien turvaamiseksi, luottamuksellisten tietojen paljastumisen estämiseksi, tai tuomioistuinten arvovallan ja puolueettomuuden varmistamiseksi.”

    Oikeudesta hankkia ja vastaanottaa tietoa on tullut yhä tärkeämpi osa sananvapautta. Tämä edellyttää, että tieto on saatavilla ja se esitetään ymmärrettävässä muodossa.

    Suomessa ei ole ennakkosensuuria, vaan laissa turvataan oikeus vastaanottaa viestejä kenenkään ennalta estämättä. Sananvapauden käyttämiseen voidaan kuitenkin puuttua jälkikäteen, jos julkaistu viesti osoittautuu lainvastaiseksi.

    Journalistin ohjeet
    Sananvapaus
    Sananvapaus ja yksilön suoja
    Julkisuuslaki
    Tekijänoikeudet

    Lisätietoja sananvapauslaista
    Sananvapauslaki
    Ajantasainen laki Finlex-kokoelmassa
    Wikipedia
    Sananvapaus wikipedian mukaan

    VastaaPoista

Lähetä kommentti