Tiskipöydän paikka
Tiskipöytä tulee tälle ikkunaseinustalle. Sen viereen tulee vielä tuo sähköliesi. Eli pöytä siirtyy enemmän tuohon ikkunan alle. Pitäisi löytää vielä joku taitava timpuri, joka nostaisi tuon ikkunan n. 25-30 cm ylemmäksi, jotta tiskipöytä ei mene siitä yli.

Sitten poraan tuosta seinästä reijän josta johdan tiskivedet imeytyskenttään. Tuolla kompostoivalla käymälällä ja tällä tiskisysteemillä mökin käyttömukavuus parenee kertalaakista. Oikeastaan on aika jännää, että edelliset omistajat eivät tehneet asian eteen mitään. Tiskipaikkana on toiminut tuo ruskea pikkukaappi, joka on kuvassa vasemmalla.  En suostu tiskaamaan noin huonossa asennossa.

Mökkipäiväkirja 9.4.2016
  1. Mansikkamaa haravoitu kevyesti. Todettu muutamien taimien kuolleen. 
  2. Peitetty pari kukkapenkkiä sanomalehdellä ja muovimatolla. Tarkoitus hävittää niistä kasvit. Penkit ovat täynnä lähinnä lupiinia ja muuta sen sellaista.
  3. Saatu kiinnitettyä ränni apuvoimien avulla.
  4. Öljytty uusi ruokapöytä. On hieno juttu,että pöytä voi olla viikot rauhassa ja öljy saa rauhassa imeytyä siihen. Nyt seuraava öljyäminen on sitten kuukauden kuluttua.
  5. Kompostikäymälän paikka mietinnässä. Laitan sen aika lailla talon nurkalle, jotta talvella vessareissu ei ole liian hankalaa hangessa tarpomista.
  6. Grillattu kodassa kassleria. Onnistui oikein hyvin. Päälle hieman homejuustoa.
  7. Autojen renkaat varastoon.
  8. Ystävältä saatu hevosenlanta varastoitu kasvimaan nurkalle odottamaan kesää.
  9. Kannettu eteisestä ylimääräiset tavarat varastoon ja vintille.
  10. Mietitty eteisen muuttamista kesäkeittiöksi. Idea vaikuttaa yhä paremmalta, mitä enemmän sitä miettii. Imeytyskenttä on kyllä todella hyvä juttu tällaisella haja-asutusalueella. Onneksi pääsen pelkillä putkilla. Monta kertaa olen tuolla mökillä miettinyt, että miten siellä asunut 8 lapsinen perhe on arjestaan selvinnyt. Talo on ollut täynnä sänkyjä eikä siellä ole kovin paljon säilytystilaa... mutta tämä muu arki. Pyykinpesu, ruoanlaitto ja vesihuolto kaivosta. Perhe on muuttanut talosta pois 1990-luvun alussa. Nostan hattua sille äidille, joka on tällaisissa olosuhteissa arkea pyörittänyt.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit