Remppapäivä

 

Minun piti tänään tehdä kasvimaata, mutta jostakin syystä  sain päähäni katsoa makuuhuoneen lattian alle. Hmm... halusin kurkata, että millainen lattia on korotetun lattian alla. Toiveissani oli, että jos siellä olisi vanha kunnon lankkulattia.


 


Koekaivaukset vahvistivat ennakko-oletukseni! Alla on upea lankkulattia. Olin niin iloinen, että unohdin kokonaan, mitä minun piti tehdä. Aloitin siis hetimiten purkuhommat.

Purkuhommat eivät ole välttämättä siitä helpoimmasta päästä. Etenkään, kun osaa niitä kaikkia niksejä, jotka helpottavat tällaista työtä.  


Lattian kooleista saan eteisremppaani koolit. Ja tuon lastulevyn sain aika isoina paloina irti, joten siitä saan tuonne eteisremppaan sisäseinämateriaalia.


Tässä kohdassa säikähdin, että lattiassa on vesivaurio! Onneksi ei ollut. Tuossa oli ilmeisesti jotakin öljyä, jota oli kaatunut remppavaiheessa lastulevyn päälle.

Täytyy sanoa, että tämä asia ei minulle avautunut: makuuhuoneessa on ollut pönttöuuni ja edellinen omistaja on purkanut sen pois! Voi hyvää päivää. Ja se mikä oli kummallisinta, tuohon uunin kohtaan oli jätetty kaikki jäte. Siinä oli tuhkaa puoli jätesäkillistä jne.  
 Olkkari on nyt täynnä tavaraa...

 Onneksi muovimattoa ei oltu liimattu lankkuihin... no en tiedä, oliko naulaaminen parempi vaihtoehto, mutta liimaamista parempi. Pienet naulanreiät eivät haittaa läheskään niin paljon kuin liima ja se olisi ollut paljon vaikeampi putsata pois.Vanhoissa hirsitaloissa, on ollut perinteisesti kaikissa huoneissa tuuletusaukko, jonka kautta on voinut aina keväisin kuivattaa tuota rossipohjaa. Tämäkin aukko oli siellä uuden lattian alla. Hirsitalon koloja ei pitäisi tukkia. Onneksi talo ei ole kuitenkaan vaurioitunut hölmöjen kunnostustöiden seurauksena. Luultavasti se, että se on ollut talvet vain pienellä peruslämmöllä, on pelastanut sen. 


 
Huonekorkeus kasvoi 20 cm tämän myötä. Aivan mahtava tunne. Tuohon betonikakun päälle tulee sitten aikanaan uusi tulisija.

Eteisen lattia laskee luultavasti myös tuon 20 cm, kun saan siitä pois lankun päälle asennetun lattian. Tiskipöytäkin siis sopii todennäköisesti mainiosti ikkunan alle, ilman että ikkunaa täytyisi nostaa.

Jätesäkkejä kertyi pakun perään mukava määrä. Eikun taas vaan kaatopaikkakierrokselle.  

Tulevalla viikolla pitäisi ehtiä käymään mökillä laittamassa sitä kasvimaata. Nimittäin... alkaa tulla kiire, jos aikoo saada istutettua kaikkea sitä, mitä on ajatellut. 


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Lähetä kommentti