Ymmärrystä arjen asioista


Täytyy sanoa, että kun elää vanhaksi näkee kaikenlaista ja kaikenlaisissa ympyröissä. Ja on pakko  myöntää kyllä, että tuli ajateltua vähän kaikenlaista pätevyydestä ja ammattitaidosta, moraalista ja elämänhallinnasta ja vaikka mistä. Tästä kirjoituksesta voi joku pahoittaa mielensä. Kirjoitan kuitenkin.

Sitoumukset ja lupaukset
Itselleni on ollut aina jotenkin itsestään selvää, että tehdessäni sitoumuksia, minulla on, asiaan liittyvät, välttämättömät isot jutut hoidettuna ennen  kun siirryn eteenpäin. Näin ei näytä kuitenkaan kaikilla olevan. Isoja asioita hoidellaan varsin suurieleisesti ennen kuin asiat varmistuvat ja voisi oikeasti liikkua eteenpäin. Pelottavinta on, että joskus tällaiset ihmiset toimivat tehtävissä, joissa heillä on vaikutusvaltaa tai heidän toimillaan on vaikutusvaltaa suureen joukkoon ihmisiä.

Kävipä nimittäin tässä taannoin niin, että suurehkon yrityksen talousmies (tämä tekee asiasta suorastaan tuottamuksellisen) ryhtyi asuntokaupoille. Reteesti tinki hintaa, eikä siinä mitään, sehän kuuluu kaupankäyntiin. Ulosmuuttopäiväkin oli sitten jo saneltu ja myyjä alkoi reippain mielin tyhjätä kohdetta.

Kuinkas sitten kävikään? Kun kaupantekoon oli parisen päivää jäljellä tulikin ilmoitus, että ostajan oma kohde ei olekaan vielä myyty eikä ostaja saa rahoitusta, jotta  pääsiin nauttimaan kahden asunnon loukusta. Asia tuli yllätyksenä myyjälle ja välittäjälle. Ei ollut lausunut mitään tällaisesta mahdollisuudesta tämä ostaja.

No kohde meni kyllä kaupaksi. Ei siinä sen kummenmmin muuta. Ongelma näissä jutuissa on oikeastaan se, että kun asuntokaupat ovat yleensä tällaisia jonossa liikuvia juttuja, on joku toinenkin jo saattanut sopia muutostaan ja pakannut laatikoita.

Elämä opettaa
Onneksi elämä on opettanut varovaiseksi. Itse en usko mitään, mitä ei ole paperilla ja jos on kysymys kaupanteosta, se on varmaa vasta sitten kun rahat ovat vaihtaneet omistajaa.

Hmmm... Asemasta riippuen voi katsoa, kuinka tuottamuksellista tällainen toiminta on. Jos toimii yrityksen (talous)johtotehtävissä, henkilön luulisi käsittävän tai hänen olisi pitänyt käsittää, että edellinen kapula pitää olla vaihdettu ennen kuin heittää uutta kehiin.

Jos olisin yrityksen omistaja harkitsisin tällaisen henkilön työsuhdetta  vakavasti uudelleen. En olisi enää ollenkaan varma, onko hän pätevä hoitamaan vastuullista taloustehtävä. Monessa tehtävässä selviää kun on riittävästi ymmärrystä arjen asioista. Jostakin syystä raha-asiat tuntuvat olevan monelle suhteellisen vaikeita. Ammattilaisillekin.




Kommentit