Hedelmätarha




Päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen menneenä viikonloppuna. Kävin kaupungissa ostamassa viisi hedelmäpuuta. Valikoima oli seuraava  2 kpl päärynäpuita, 1 kirsikka ja 2 kpl omanapuita. Istutusjärjestys on yllä mainittu.


Perjantaina kokeilin siirrellä ruukkuja vähän sinne ja tänne, löytääkseni parhaat paikat puilleni.


 Ja lauantaina ryhdyin sitten heti aamusta kaivamaan. Kyllä täytyy sanoa, että on siinä yhdellä naisella kaivamista viidessä puussa. Etenkin kun joka kuopassa on toinen toistaan suurempia kiviä. Toiseksi viimeisen kanssa kävi niin, että kuopasta tuli aika reilun kokoinen pohjalla olleen jättiläiskiven takia. Sitä en yksinkertaisesti rautakangella ja lapiolla kyennyt taltuttamaan.






Toivon niin kovasti, että nuo päärynät onnistuisivat!

Sikkolankirsikan luvataan tuottavan satoa vain kaksi vuotta istuttamisen jälkeen. Saa nähdä syövätkö myyrät juuret, puput varret ja peurat sitten loput.

Täytyy suojata oikein kunnolla nämä puskat. Laitoin runkoihin jo suojat, mutta harmitti, kun unohdin harson kaupunkiin. Kyllä puput tulevat kesäisinkin herkuttelemaan. Myyriä yritän estää laittamalla Biolanin kanankakkaa runsaasti puiden juurille ja istutuskuoppaan. Sen pitäsi vähän estää...




Valkeakuulas on hyvä pölyttäjä ja maino syöntiomena. Ennen puhuttiin pöytäomenasta. Kai sitä sanaa käytetään vieläkin.

Täytyy muuten todeta, että en ole vielä kertaakaan ollut niin sydämeni pohjasta iloinen, että minulla on paku kun viedessäni näitä kasveja mökilleni. Kävi nimittäin niin, että tuon kirsikkapuun juurella oli melkoinen määrä muurahaisia ja juuri kuoriutuvia kärpäsiä! En uskalla edes ajatella, miten olisin saanut sen lauman elukoita pois Volvon sisuksista, jos olisin sillä näitä kasveja kuljetellut. Huh. Nyt kun ne matkustivat pakussa, ei haitannut ollenkaan, että kärpästen kuoriutumishetki tuli juuri siinä vaiheessa, kun ajelin kaupungista mökille. Toisaalta oli aika kiva nähdä tuollainen parvi ötököitä. No purkissa olleet muruahaiset luultavasti muuttivat mökkitontilleni ja ryhtyvät rakentamaan sinne jonnekin itselleen poteroa.


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit