Omenakakkua reseptien kätköistä

Omenakakku
(Tämän ohjeen täti on muistaakseen ottanut jostakin ruokakortista, joka on tullut postissa tädille kotiin. Vuosi lienee ollut 1991 tai  1994 tai jotakin sillä välillä. Täti sanoo, että se ei muista. Kakkia asioita ei tädin mukaan kannata edes yrittää muistaa.)

Aikaa toteutukseen menee ohjeessa olevan tiedon mukaan 1½h, josta 1h paistamiseen

Pohja
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
4 munaa
½ sitruunan raastettu kuori tai 1-2 rkl sitruunan mehua, jos et halua käyttää kuorta.
2½-3 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta-kannattaa laittaa)

Täyte
2 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu (ja raastettu kuori)
pala kanelitankoa
2-3 omenaa, n. 500g

Koristelu
Ripottele valmiin ja jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria

1. Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi, sokeri,
sitruunan kuoriraaste ja -mehu sekä kanelitanko.

2. Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat.
Keitä ne melkein pehmeiksi liemessä.
Jäähdytä liemessä ja valuta.

3. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten + sitruunanmehu.
Lisää lopuksi jauhot. Sekoita.

4. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun,
pyöreään, mielellään irtoreunaiseen kakkuvuokaan, joka on
halkaisijaltaan n. 22 cm.

5. Asettele hyvin valutetut omenalohkot taikinan pinnalle.
Kaada loput taikinasta omenalohkojen päälle.

6. Paista kakkua ritilällä uunin alaosassa 175C:ssä noin tunti.

7. Jäähdytä kakku vuoassa ennen kuin irroitat sen siitä varovasti.

8. Ripottele hieman tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit