Laatua vai ei?



Kuva MM
 
Jotenkin tulee voimaton olo. Sen kerran kun käyttää tällaista niin sanottua "ammattilaista" asialla, niin homma menee enemmän pieleen kuin itse tehden. Kesämökin katosta nimittäin tihkuu kovalla sateella vettä vinttiin. Olen valittanut tästä jo aiemminkin.
 
Pohdin jo menneenä vuonna, että joudun todennäköisesti opettelemaan myös peltihommat. Ja siltä vahvasti näyttää. Usein näkee kirjoituksia, joissa ihmisiä syytetään siitä, että he eivät käytä palveluja, vaan tekevät kaiken mahdollisen itse. En valitettavasti ihmettele tätä mentaliteettia. Jos yrittäjän tarkoituksena on vain kerätä rahat pois "ymmärtämättömältä" naisihmiseltä tai vanhuksilta, niin ei jää muuta vaihtoehtoa kuin opetella ja tehdä "ammattiosaamista" vaativat tehtävät itse. Siinä tekemällähän sitä oppii ja kun tekee tarpeeksi monta kertaa, on vähitellen aika hyvä.

On ikävää, että ammattilaisena itsenään pitävät ja markkinoivat tekevät työnsä vasemmalla kädellä. Lasku sentään muistetaan lähettää. 

Kun jonkin asian teettää ammattilaisella on lähtökohtana se, että ammattilainen osaa tehdä asian paremmin, nopeammin ja kustannustehokkaammin kuin itse.

Minulla menee nyt käytännössä noin 2-3 vuotta kun saan säästettyä sen verran, että voin taas kysyä jotakin tekijää katsomaan paikkaa. Joudun tekemään jonkin kepulikonstiratkaisun, joka sekin maksaa, että saan homman toimimaan niin kauan, että minulla on tarpeeksi käteistä huonosti tehdyn kattoremontin korjaamiseen tai korjauttamiseen. Onneksi kyseessä ei ole vakituinen asunto. Voi tehdä vähän väliaikaista säätöä. Käytännössä nyt yläkerrassa on pressu, joka peittää lattian. Käyn sateiden jälkeen tarkastamassa tilanteen ja siivoan mahdollisen veden pois. 
 
Tulevana kesänä pystytän telineet ja tilkitsen alasuunnasta kaikki kohdat, joista päivä paistaa sisään ja kuu kumottaa. Sitten kun tarvittavat rahat ovat koossa, laitatan mökkiin saumapeltikaton. Tuttujen kautta olen löytänyt luotettavan tekijän, joka antaa työlleen myös takuun eikä käy vain keräämässä rahoja taskuunsa ja häviä paikalta.
 
 

 
 









Kommentit