Puutarhaprojekti

 
 
 
 
Kuva MM
 
Uusi puutarhaprojekti nostaa päätään, vaikka entisetkään eivät ole vielä valmiina. Se kuiskuttelee korvaan, että nyt olisi aika ottaa esiin lapio ja ryhtyä kaivamaan. Täytyy sanoa, että jonkin verran kaivamishommia tehneenä minua vähän hirvittää.

Tässä sitä taas ollaan lapio, minä ja muutama väärässä paikassa oleva paju.
Kuka istuttaa pajuja tavalliseen pieneen puutarhaan aitakasviksi? Joku on sellaisen jutun keksinyt tehdä. Eikä sitten auta kuin kaivaa. Puu kerrallaan. Niin se etenee. Tilalle istutan tyrniä. Pidän enemmän kasveista, jotka tuottavat myös ruokaa.
 
Sinänsä minulla ei ole mitään näitä hopeapajuja vastaan. Se on kaunis kasvi. Erityisesti kun se on suuri puu, se luo hienon varjon, jonka suojassa on mukava kuumana kesäpäivänä lueskella kirjaa.

En tiedä onnistuuko puiden siirto, aika näyttää. Totuus oli kuitenkin se, että tuolla kasvupaikallaan niistä ei olisi koskaan tullut hedelmiä tuottavia puita. Juuret eivät olleet kunnolla juurtuneet. Sama juttu tyrneillä. Oli luultavasti aivan viimeinen hetki siirtää ne toisaalle. 

Seuraava siirto on sitten tuo kasvimaa. Se tuli laitettua väärään paikkaan valon kannalta . Nyt on tarkoitus siirtää se tuonne alueelle, johon olen kaavaillut kasvihuonetta. Sinne mahtuu edelleen kasvihuonekin. Järjestys nyt kuitenkin vaan muuttuu aivan vähän ensiksi. Toisaalta on paikka, jonne "hukkaa" kaivuuprojektista tulevan mullan. Eivätkä työtkään lopu. Ainakaan hetkeen.



Kommentit