Kirjahylly mökille

  Kuva MM

Kirjahyllyni osaisi kertoa tuhat tarinaa. Se on nimittäin ollut lattiana mökissäni. Upeat lankut, jotka olisivat saaneet jatkaa lattian elämäänsä ellei joku olisi niitä pahoinpidellyt moottorisahalla joskus muinoin. Oli pitänyt saada lasivillaa ja styroksia sinne lankkujen alle.

Nyt lankut on pesty soodalla ja niistä on saatu kaunis puupinta esiin.  Kuultuaan kirjahyllyideastani naapurini vuoli minulle välipuut Akseli Gallen -Kallelan hyllystä inspiroituneena. 

Mietin ensin valkolakkaa, mutta päädyin siihen, että öljyän hyllyn pellavaöljyllä, jotta lankun puun kauneus pääsee esiin. Joudun tietenkin antamaan hyllyn kuivaa jonkin aikaa, jotta kirjat eivät tärvelly öljystä. 

On  mukava ajatella, että näillä lankuilla on tässä mökissä kävelty lähes sata vuotta. Mökki on valmistunut vuonna 1920 nykyiselle paikalleen.  Nyt ne pääsevät "eläkkeelle" kannattelemaan kirjoja ja katselemaan tupaa ja uusia lankkuja, jotka toivottavasti ovat lattiassa vielä sadan vuoden kuluttua. Tai ehkä silloin joku tekee niistä kirjahyllyn ja ne saavat vuorostaan katsella uutta lattiaa. 


 

Kommentit