Remppahommia


Kuva MM

Kun hankkii vanhan asunnon, yleensä on tavanomaista tilata kuormalava ja ryhtyä purkamaan pois kaikki, mikä irti lähtee. Olen vuosien varrella oppinut, että siinä ei ole mitään järkeä. Tulee helposti tehtyä turhaa työtä ja kalliita virheitä.
 
Kannattaa istua hetki alas ja miettiä, onko kaikki mitä on ihan ensiksi aioittu ja ajateltu, oikeasti välttämätöntä. Esimerkiksi vanhan keittiön voi uudistaa aika pienellä budjetilla ja siitä saa jopa toimivan, kun vähän järjestelee vanhoja kaapistoja eri tavalla. Ehkä se ei täytä sisustuslehtien kriteereitä trendikeittiöstä. Kumpi on kuitenkin tärkeämpää, se että siellä ovat ne kaikki tarpeelliset toiminnot sekä riittävästi laskutilaa kuin se, että keittiö on viimeistä huutoa tykötarpeineen? Uudistaminen, jos se on tarpeen voi tapahtua sitten myöhemmin.

Käytännössä keittiöremontissa näyttää  usein unohtuvan se, että uusien kaappien hankkiminen ei poista keittön pohjan järjestyksestä johtuvaa toimimattomuutta.
Kun toimii pienellä budjetilla, silloin voi tehdä kokeiluja ja vetää vähän överiksi. Ne voi sitten paikata myöhemmin, kun on saanut säästettyä mieleiseen ratkaisuun.

 • matalat jääkaapit ja vahat kaapistot => saareke
 • purkupaneelit seinälle + maalaus
 • kaapiston ovien maalaus
 • osasta kaapistosta maalit pois ja palauttaminen alkuperäiseen asuun
 • tapetit seinälle (katso löytyykö innostavia ja sopivia jostakin alekorista)

  Keittiössä on tilava kylmiö. Se toimii talvella mainiosti kylmiönä ilman, että siellä on sähköt päällä ja sen käyttötarkoitus onkin parempi ruokavarastona/kattilakaappina. (Sattuu nimittiäin olemaan niin, että on jokunen kattila, paistinpannu ja muu sen kaltainen esinetullut hankittua, sillä ruoanlaitto on aika kivaa.)
  Pesukone täytyy vielä uusia.  Tosin tähän kohtaan tulee astianpesukone ja pyykkitoiminnot muuttavat kellariin.

  Tammipöydät ovat Biltemasta. Ne on öljytty pellavaöljyllä ja öljyämistä täytyy jatkaa alkuvaiheen jälkeen kerran kuukaudessa vuoden ajan.


  Leivontanurkan väritystä vielä harkitsen. Maalataanko kaapit samalla maailla, mitä toisetkin vai kannattaako ne jättää valkoioseksi.

  Pöydän takana oleva paneeli on kierrätettyä. Se on ollut mökin seinässä. Paneeli on pätkitty ja aseteltu seinään vähän niin kuin tiilet. Sitten maalattu Virtasen maalitehtaan öljymaalilla. Sävy oli muistaakseni Bergö.  Saareke syntyi kahdesta pienestä jääkaapista ja kaapistosta ja laatikostosta. Taakse ruuvattiin suojelevy. (Joka luultavasti saa maalin pinnalleen.)

Kommentit