SisustussuunnitelmaAlustava sisustussuunnitelma mökin makkariin:

 1. Tarkoituksena on jättää seinät hirsille, ainakin nyt aluksi. Niihin saa myöhemmin (halutessaan) laitettua pinkopahvin ja tapetin.
 2. Sänky, johon valkoinen tai valkoharmaa sängynpeitto.
 3. Valkoinen  lipasto liinavaatteille ja muulle makkarissa tarvittavalle.
 4. Teetän tulisija puretun tilalle tai ostan valmistakan. Vaikka kaikkea teenkin, on muuraaminen ehkä kuitenkin liian eksoottista. Ja minulla ei ole tosiaankaan minkäänlaista ammattitaitoa varmistaa hormin kuntoa. Ajattelin ensin pönttöuunia. Ehkä en kuitenkaan. Se tarvitsee aika ison tilan. Lattiassa oleva "kakku" on kooltaan n. 90 cm*90 cm
 5. Löysin mielenkiintoisia ohjeita pönttöuunin tekemisestä ja ajattelin tallentaa ne tähän varmuuden vuoksi. Esim. tässä yksi Villa Kotilan blogissa oleva ohje. Kotimme Koivurinne-blogista löytyy myös ohjetta pönttöuunin muuraamiseen samoin Uuninmuuraajan blogista löytyy tietoa. Asialla Uuninmuuraajassa on ammttilainen. Samoin Uuninmuurari Petteri Stubb. Mika Häkkinen on myös pönttöuunien ammattilainen. Peltityöt Kuula Oy tekee pönttöuunin kuoria. 
 6. Katosta poistan maalin ja maalaan sen ensiksi pohjamaalilla ja sen jälkeen luultavimmin maalarinvalkoisella. 
 7. Lankkulattian hion. Ylimääräiset maalikerrostumat pois, lankkuihin hakatut naulat pois jne. Yritän löytää tuollaisen siniharmaan sävyn, joka lattiassa on jo nykyisellään.
 8. Valkoiset verhot. Jos jotakin kuviota, niin joko harmaata tai sinistä.
 9. Harmaat sisustustyynyt.  
 10. Lampun, jonka hankin sinne menneenä kesänä saa jäädä.
 11. Kirjahylly ei enää palaa makkariin, vaan muuttaa taikaisin tuonne vieraskamariin tai sitten tupaan.
 12. Sitten vain hihat heilumaan.
Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit