Mörkö metsässä


Törmäsin sitten eilen mörköön metsässä. Olin päässyt  juuri sopivasti apajalle, jossa oli lampaankääpää. Sitten rupesin miettimään, että mitäs, jos täällä törmäisikin karhuun ja olispas aika kamalaa, jos joutuisi pennun ja emon väliin. Sitten tietenkin ryhdyin leikittelemään ajatuksella...entäpäs jos, karhu tulisikin oikeasti vastaan.

Meni pienoinen hetki ja kuulin töminää, ja huohotusta. En aluksi regoinut siihen oikein mitenkään. Sitten ääni voimistui ja vilkaisin olkani yli. Näin jonkun mustan syöksyvän itsenäni kohti. Nousin nopeasti pystyyn (en uskonut, että minulta löytyy sellainen vauhti) ja kirkaisin. Lujaa. Musta olento jarrutti ja katsoi säikähtyneenä minua. 

Sitten kuului naisen ääni - Aku tänne. Aku tänne. Tänne heti. Aku mulkaisi minua ja taisi huokaista helpotuksesta, kun kutsu kuului. Kun selvisin säikähdyksestä, tajusin Akun olevan musta labbis. Ensikohtaamisemme oli varmasti meille molemmille vähän traumaattinen. Täytyy kyllä myöntää, että oli sitten vähän varuillani ja katselin hitaasti ympärilleni, että mitähän seuraavaksi puskan takaa putkahtaa.


Kommentit