Pizzaa ja kesäkurpitsaa


Mau Kamut!

Tädin yksi bravuuri ja henkilökohtainen lemppari on kesäkurpitsapizza. Suurin osa tädin kamuista pitää siitä oikein paljon, paitsi yksi tietty, jonka kanssa täti tapaa viettää aikaansa aina silloin ja tällöin.  Kävi nimittäin kerran niin, että täti oli taas jossakin kamun kanssa ja tällä kamulla oli nälkä ja täti lupasi laittaa ruokaa. (Todennäköisesti vain siksi, että tädilläkin oli nälkä.) Täti kävi sitten kaupassa ja ryhtyi leipomaan tyytyväisenä pizzaa. Päätti tietenkin tehdä oikein superhyvää pizzaa, kun yksi kamu oli kasvisruokakuurillakin vielä. Tulisi sellainen ikimuistoinen ateriakokemus. Ja niin siitä tulikin, mutta vähän toisella tavalla, mitä täti ehkä oli ajatellut.

Täti kyllä sitten tajusi varsin pian ruokailun alettua, että ruoka ei taidakaan maistua ollenkaan niin hyvin, mitä täti oli kuvitellut. Ja koska täti aina välillä paukuttelee henkseleitään siitä, kuinka tädin kokeilevassa keittiössä tehdään vaikka kengänpohjista pihvi, niin...onhan se vähän noloa. Eihän täti voinut tajuta, että joku ihminen ei tykkää kesäkurpitsasta. No tästä seurasi sitten se, että tämä kamu jaksaa muistuttaa tädille aina välillä tädin kesäkurpitsapizzasta.

No ei  meidän täti sanattomaksi tietenkään jää. Se jaksaa muistuttaa tälle samaiselle kamulle aina, että kamulla on tapana saada nenänsä alle hienoissakin juhlissa (ja puhumattakaan ravintoloissa) kesäkurpitsaa, jos hän valitsee kasvisvaihtoehdon ennalta eikä muista mainita, että ei sitten mielellään kesäkurpitsaa. Täti oli tässä taannoin todistamassa juuri tällaista tilaisuutta, jossa tämä kamu sai eteensä illalliskutsuilla hienosti gratinoidun kesäkurpitsanpuolikkaan kasvispedillä tädin ja muiden vieraiden popsiessa kaikessa rauhassa herkullista pihviä ja röstiperunoita kasvispedillä.

Tädin toinen intohimo on parsakaalikeitto. Eikä tämä kamu sitten syö parsakaaliakaan kuin pakottaen ja uhkaillen. Sitten täti tykkää myös kukkakaalista ja tämä kamu ei siedä sitäkään. Puhumattakaan selleristä, joka on tämän kamun ehdoton ykkösinhokki ja josta täti myös pitää. Hmmm.... sitten tämä kamu on vielä allerginen kalalle, joka on tädin suosikkeja sekin.

Täti sanoi assareille, että se ei voi ollenkaan väittää etteikö olisi tuntenut lievää suurempaa vahingoniloa, kun tämä kamu kertoi tilanneensa kaukomailla itselleen paikallista puutarhurin pizzaa. Kuinkas sitten kävikään, pizza oli päällystetty kaikilla näillä neljällä inhokilla. Se on jo sentään melkein ruokainhoikkien lottovoitto saada kaikki henkilökohtaiset inhokkinsa lautaselleen samalla kertaa. Kurja tietenkin, että kamu jäi vähän nälkäiseksi ja koska oli kaukana kotoa ja kaikkea muuta. Silti täti sanoi, että olihan se aika hauska sattuma, että puutarhurin pizzan sisältö osoittautui juuri tuollaiseksi kauhuruoaksi.

No, jotta asia ei olisi ihan niin yksinkertainen. Kamun suosikkeja ovat mm. banaani, mustikka ja yosa-jogurtti. Täti ei syö näistä kolmesta oikein mitään ei varsinkaan, jos mustikka on jogurtissa ja jos banaani on rahkassa mansikoiden kanssa tai kakun välissä.




Terveisin
Otto
ammattikissa





Kommentit

  1. On nää makuasiat aika kummallisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mau Amalia!

      Sanos muuta. Meidän Trainerille kelpaa melkein mikä vaan.
      Se syö kissanruokaa. Minä syön koiranruokaa, sillä ajattelen
      isona ryhtyä koiraksi.


      Terveisin

      Otto
      ammattikissa

      Poista
    2. Ai niin... sen unohdin kertoa, että täti sai tänään postissa
      osuuskauppaliikkeen yhteishyvän ja kuinka ollakaan siellä oli parsakaalipizzan ohje. Täti sanoi, että se kokeilee sitä sitten seuraavaksi.

      Terveisin

      Otto
      ammattikissa

      Poista

Lähetä kommentti