Siirry pääsisältöön

Finnmeat Oy ylpeänä esittää: Laaturuokaa suomalaiselta maaseudulta


  Kuvat MM

Suomalainen ruoka on puhdasta. Pienet toimijat esittäytyivät Palacen maatilamarkkinoilla. Oli ilo olla mukana Hans Välimäen ja  Eero Vottosen koolle kutsumassa joukossa Helsingin vanhalla ylioppilastalolla esittelemästä laadukasta suomalaista lähiruokaa Finnmeat Oy:n ständillä.

Aloitimme jo aamuhämärissä laittaa esittelypöytäämme kuntoon.


Elimme todeksi ajatusta: "Find a job you love and you'll never work a day in your life." Tällaisena päivänä tämä ajatus tuntuu niin todelta.


Finnmeat Oy keskittyy tuottamaan eettisesti mangalitza -rodun sianlihaa. Sikoja ruokitaan omassa maassa kasvatetulla herneellä, kauralla ja ohralla. Lisäksi possu nauttii kuuluisan Napue Ginin rankkia ruoan kostukkeena. Possu saa elää ulkona vapaana suuressa aidatulla alueella, myös sen viimeiset hetket täyttävät tiukat laatuvaatimuksemme. Tätä tosiaan kelpasi esitellä Wanhalla 17.10.2017 olleilla Palacen maatilamarkkinoilla. 

Finnmeat Oy:n sivustolla LinkedIn-palvelussa todetaan, että "Finnmeat Oy:n tarkoituksena on välittää premium-laatuista sianlihaa tuottajalta loppukäyttäjälle. Tällä hetkellä suuntaudumme kotimaan markkinoille, mutta tulevaisuudessa myös vientitoiminta on mahdollista. Kaikki välittämämme liha tuotetaan valvotuissa olosuhteissa eläinten hyvinvointia kunnioittaen ja elinympäristö huomioiden. Tällä hetkellä tuottajamme tuottavat mangalitza-rodun sianlihaa, joka on ominaisuuksiltaan mureaa ja marmoroitunutta ja sopii näin myös fine dining -annoksiin." 
Lähteet ja lukemisto

Baraka, Josefiina. (2017). Pohjanmaalla toimivan tilalla villasiat ulkoilevat läpi vuoden. Ruokala. Ilta-Sanomat. (30.10.2017).

Tuominen, Matti. (2017). Tunnettu ravintoloitsija etsii maanviljelijöitä - nyt suunnitelmat selvisivät. Maaseudun tulevaisuus 12.10.2017. (13.10.2017).(Edit 30.10.2017)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…