Siirry pääsisältöön

Finnmeat Oy ylpeänä esittää: Laaturuokaa suomalaiselta maaseudulta


  Kuvat MM

Suomalainen ruoka on puhdasta. Pienet toimijat esittäytyivät Palacen maatilamarkkinoilla. Oli ilo olla mukana Hans Välimäen ja  Eero Vottosen koolle kutsumassa joukossa Helsingin vanhalla ylioppilastalolla esittelemästä laadukasta suomalaista lähiruokaa Finnmeat Oy:n ständillä.

Aloitimme jo aamuhämärissä laittaa esittelypöytäämme kuntoon.


Elimme todeksi ajatusta: "Find a job you love and you'll never work a day in your life." Tällaisena päivänä tämä ajatus tuntuu niin todelta.


Finnmeat Oy keskittyy tuottamaan eettisesti mangalitza -rodun sianlihaa. Sikoja ruokitaan omassa maassa kasvatetulla herneellä, kauralla ja ohralla. Lisäksi possu nauttii kuuluisan Napue Ginin rankkia ruoan kostukkeena. Possu saa elää ulkona vapaana suuressa aidatulla alueella, myös sen viimeiset hetket täyttävät tiukat laatuvaatimuksemme. Tätä tosiaan kelpasi esitellä Wanhalla 17.10.2017 olleilla Palacen maatilamarkkinoilla. 

Finnmeat Oy:n sivustolla LinkedIn-palvelussa todetaan, että "Finnmeat Oy:n tarkoituksena on välittää premium-laatuista sianlihaa tuottajalta loppukäyttäjälle. Tällä hetkellä suuntaudumme kotimaan markkinoille, mutta tulevaisuudessa myös vientitoiminta on mahdollista. Kaikki välittämämme liha tuotetaan valvotuissa olosuhteissa eläinten hyvinvointia kunnioittaen ja elinympäristö huomioiden. Tällä hetkellä tuottajamme tuottavat mangalitza-rodun sianlihaa, joka on ominaisuuksiltaan mureaa ja marmoroitunutta ja sopii näin myös fine dining -annoksiin." 
Lähteet ja lukemisto

Baraka, Josefiina. (2017). Pohjanmaalla toimivan tilalla villasiat ulkoilevat läpi vuoden. Ruokala. Ilta-Sanomat. (30.10.2017).

Tuominen, Matti. (2017). Tunnettu ravintoloitsija etsii maanviljelijöitä - nyt suunnitelmat selvisivät. Maaseudun tulevaisuus 12.10.2017. (13.10.2017).(Edit 30.10.2017)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…