Masentavan huonoa laatua Oliwia laatiostossa


 
Kuva MM
 
En ole aikoihin tilaillut mitään mistään. Minulle tuli kuitenkin jonkinlainen tarve sada laatikosto keittiöön, kun pyykinpesukoneen paikkaa vaihdettiin astianpesukoneen viereen. Pyykinpesukoneen koloa ei riittänyt täyttämään toisella seinällä ollut alakaapisto.
Ryhdyin sitten etsimään sopivan kokoista laatikostoa.
Olisihan niitä löytynyt, mutta olisi pitänyt purkaa kokonainen keittiö, että saisi yhden laatikoston. En jaksanut ryhtyä sellaiseen.
 
Silmiini osui  Hobby Hallin ilmoitus, jossa oli juurikin kolon täyttävä laatikosto.
NORE Oliwia S60 keittiökaappi, 3 laatikkoa, valkoinen hinta ja tiedot | Keittiön kaapit | hobbyhall.fi
Kuvan lähde HobbyHall 6.3.2024
 
Laatikosta olevatolivat seuraavat:
 
Kuvakaappaus HobbyHallin sivustolta 6.3.2024
 
Laatikosto saapui ja hyppäsin pakuun ja huristelin K-Kauppaan, jossa Postin palvelupiste sijaitsee.

Kotona avasin pakkaukset ja ryhdyin hommiin.

Ärsytykseni nousi jo siinä vaiheessa, kun kaikki ruuvit ja kiinnikkeet olivat samassa pussissa ja havaitsin, että osista ja ohjeesta ei löydy selkeää numerointia.

Olipa järjettömän huono laatu tällä laatikostolla. Erikseen täytyy vielä mainita, että oikein kirsikkana kakun päällä olivat liian kapeat takalevyt, joiden väliin tarkoitettu muovinen välikappale ei pysy paikoillaan.

Laatikko kestää vain 3 kg
Ollakseen keittiöön tarkoitettu laatikosto, on kolmen kilon painorajoitus laatikon kantavuudelle on täysin naurettava. Tämän seikan olisi pitänyt ilmetä omasta mielestäni jo ihan tilausvaiheessa, mutta siitä oli tieto vasta kokoamisohjeessa. Tosin laatikot eivät taida kestää edes sitä. Etureunassa ei ole mitään tukea ohuelle pohjalle. Eikä pohjaa saa mitenkään etureunaan  kiinni. Täysi rimpula. Kun ostan keittiökäyttöön laatikoston, niin kyllä minulla kai on oikeus olettaa, että voin säilyttää siellä muutakin kuin lautasliinoja tai mehupillejä?
 
Mainitsin jo kokoamisohjeista. Kokoamisohjeet ovat puutteelliset/epäselvät. Vähintään osissa ja ohjeessa tulisi olla numerot, jotta jokaista osaa ei tarvitse arpoa ja varmistaa viiteen kertaan, että varmasti ottaa oikean osan.
 
Osasta levyistä puuttuivat reiät tapeille. Tai oikeammin: reikää oli ryhdytty poraamaan, mutta se oli jäänyt kesken.
 
Laatikot ovat myös tilavuudeltaan tosi pieniä, vaikka leveät etuosat luovat mielikuvan tilaihmeestä. Niissä on matalat reunat. Tällaiset käyttötarkoitukseensa sopimattomat tavarat ovat ympäristöongelma.
 
 
Muoviset vetimet
Lisäksi muoviset vetimet tuntuivat keskisormen näytölle. Ne ovat lerput ja katkeavat todennäköisesti alle viikossa. Ihan täyttä sontaa.


Lasku ilmeisesti tulee postitse, koska sitä ei ollut pakkauksessa, jos ylipäätään tällaisesta tuotteesta HobbyHall kehtaa laskun lähettää. Toki kehtaavat. Sillä liikeyrityksen tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajilleen. Lisää hyväuskoisia asikkaita tulee uusista sukupolvista.

Olen takavuosina tilannut paljon Hobby Hallista, eikä aiemmin ole tällaista kuraa tullut vastaan. Vanhojen hyvien kokemuste perusteella tein tilauksen ja nyt olen todella hämilläni, millaista kuraa myydään. Vanha tonni on paljon näin huonolaatuisesta tuotteesta.
 
Mitä opin tästä. Etsin seuraavalla kerralla puusepän tai kivijalkaliikeen ja teen ostokset siellä.
Lisäksi vaihtoehto on ostaa liimapuuta ja leikata itse sopivat kappaleet ja ruuvata niistä laatikosto. Sama aika ja vaiva ja todennäköisesti sama hintakin.  
 

Kommentit