Ella Villa järkyttyy

Kuva MM
 
 
Ella Villalla on nyt ollut kaksi suurta järkytystä. Ensinnäkin sille kokeiltiin taas uusia valjaita, joista se ei tykännyt yhtään.
Lupasin sille, että nyt oli viimeinen kerta, kun yritän opettaa sitä kulkemaan valjaissa. Se saa olla sisäkissa ja sillä siisti.
 
Toinen Ella Villan järkytys tapahtui sitten heti tiistaina. Se istui ikkunalla ja tarkkaili ympäristöä valppaasti. Äkkiä se jähmettyi ja ryhtyi häntä suorana hyökkäilemään ulos ja juoksi samalla eteiseen. Ja kas siellä oli naapurin punainen kolli Ella Villan tontilla. 
 
Ja kas ulko ovi oli jäänyt raolleen ja Ella Villa syöksyi ulos kuin yleinen syyttäjä. Kolli yritti olla ensiksi kohtelias ja tulla vastaan, mutta sekunneissa se huomasi, että Ella Villa ei ole ollenkaan ystävällinen kissa. Kolli sähähti reippaasti takaisin ja siitä Ella Villa suuttui vielä enemmän. Täytyy sanoa, että en ole punaisen kollin nähnyt juoksevan vielä kertaakaan noin kovaa.
 
Juoksin sitten itse perässä ja naapurikin oli havinnut kissalleen tapahtuvan jotakin ja hän tuli ulos torpastaan.-  Ai onko teilläkin kissa, sanoi naapuri. - Juu onhan meillä, sanoin. Tämä on Ella Villa.
 
Sain Ella Villan kiinni ja se yritti sitten vielä uhitella auton alle piiloon menneelle naapurilleen. Ella Villa ei tosiaakaan ole lajitoveria kaipaava kissa.
 
Muutamalla naarmulla selvisin itse ja Ella Villa on nyt sitten mourunnut ovella. Se ilmeisesti haluaisi tarkistaa, että naapurin kissa pysyy pois sen reviiriltä.
 
 
 
 

Kommentit