Siirry pääsisältöön

Viikon 17 positiiviset 2018


 Kuvat MM
(Kuva vuodelta 2017)

 1. Pientä puuhastelua.
 2. Paku pääsi virallisesti baanalle! Suolistohuuhtelu tehtiin ja verenkiertojärjestelmä tarkastettiin. Vielä pitää vähän säätää.
 3. Lavalle on lastattu mm. kuormalava.
 4. Tilattu kirja saapui. Harmi, kun sieltä puuttui yksi, minkä olisin halunnut. 
 5. Ja sitten taas saatu vähän järjestelyjä. Omantakeista ongintaa. 
 6. Junnun työharjoittelu.
 7. Vähän koleaa. Tyypillistä vappusäätä.
 8. Mökkipäiviä odotellessa.
 9. Ystävä kyseli, huoliko tynnyreitä. Ehdottomasti. Tyhjät kolisevat eniten, mutta saan täytettyä ne juurilla, joita olen kaivellut maasta ylös ja joiden en enää halua valloittavan kukkapenkkiäni. 
 10. Uudet "verkot" jälleen "vesille". Nyt onkin oikein syvämerenkalastusta.
 11. Vähän kirjoittelua.
 12. Luettu. 
 13. Kun mopoauto törmää rekkaan, tulee täydellistä silppua.
 14. Kirjastovisiitti. Piristävää.
 15. Antaessaan saa. Se on kiva ilahduttaa Kamua, kun on itse saanut tukea ja apua! 
 16. Kirjastovisiitti onnistui mainiosti. Sain mitä etsin ja pari bonuskirjaa poistohyllystä matkustivat omaan pääkirjastooni. Sivukirjastoni on mökillä. 
 17. Kirjoituksia. Lisää kirjoituksia. Mopoautolla pääsee päristellen.  
 18. Lukuvuoden viimeinen tentti pidetty. Helpottaa.
 19. Aurinkoa.
 20. Illat ovat hämäriä kymmeneen saakka. Aika upeaa. 
 21. Kylvetty.
 22. Hoideltu kasveja. 
 23. Kennoveiljelyä
 24. Kompuralla on kätevä laittaa ilmaa renkaisiin. Ei tarvitse enää jonotella huoltsarilla ja laittaa kylmiin renkaisiin sen ilman.
 25. Haravoitu.
 26. Mannerheim maksettu.
 27. Kaatopaikkakuormaa pakattu. Vienti maanantaina.
 28. Ensimmäiset taimenpoikaset istutettu. Saa nähdä selviävätkö.
 29. Perunaa istutettu.
 30. Kokilla siivoiltu.
 31. Suunniteltu kissoille kesäasuntoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…