Siirry pääsisältöön

Täti salailee asioita

 Kuvat MM
Meitä ei kuulkaas niin vaan petetä eikä meiltä piiloitella ruokia vaatehuoneen hyllyjen alle, kyllä me kuulkaas ne haistetaan. 

Ollaan odotettu tätä hetkeä, että Junnu unohtaa laittaa tuon vaatehuoneen oven kiinni.  Vihdoinkin tänää se päivä sitten koitti. 

Tänään ei ehkä ollut aivan niin kylmä, mitä menneellä viikolla. Ehdittiin käydä aamulla partsilla vähän ravistelemassa tassuja. Sitten syötiin vähän lisää ja perinteiset aamurutiinit muutenkin.

Ollaan tässä monen monta kertaa seurattu näitä Tädin omia ruokavarastoja ja siitä päätelty, että jossakinhan täytyy olla myös kissojen ruokakomero. 

 Ella antoi sitten pienen vihjeen ja menimme yhdessä tutkimaan asiaa.

- Totuuden nimissä on myönnettävä, että junnu ei ollut kovin iloinen, kun olin syömässä siellä ruokaa. Sanoin Tädille, että enhän minä sitä pussia purrut rikki, vaan tuo kaveri. Tokihan sitä pikkuisen Eevan roolissa tuli oltu, mutta kyllä tuo Aatami teki sen raskaan työn. 
 
Meidän mielestä on kyllä jokseenkin epäkorrektia jemmata herkkuja ruokakomerossa. Herkut pitäisi tuoda heti pöytään eikä jemmata niitä jonnekin ruokakomeron pohjalle. Eikä me voida sille mitään, jos Täti on dieetillä tai sen pitää olla dieetillä, eihän se nyt tarkoita, että meidänkin pitäisi olla. Täti höpisi jotakin kissojen diabeteksesta, jos vetelee liikaa ruokaa.  Ja voisimme tietenkin vähän protestoida, että filettä on aivan liian harvoin.  Sitä pitäisi olla joka päivä kaikilla aterioilla.
Terveisin

Kissa Stravinski & Kuningatarkissa Ella
Tädin eläintarha
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…