Siirry pääsisältöön

Viikon 51 positiiviset


Kuvat MM

Viikon 51 positiiviset


 1. Tällä viikolla alkaa matka kohti kevättä!
 2. Joulu on jo niin ovella.
 3. On palkitsevaa nähdä kasvu! Kyky ottaa kantaa ja perustella ajatukset.  
 4. Joulukuusen hankintaan lähti täti innoissaan....ja löytyikin sopivan pieni ja söpö kuusi.
 5. Joulukukkia kaksin kappalein. 
 6. Hyvä onni huono onni, kuka tietää? Sellaistahan se on. Elämä. Asenteesta kiinni kuitenkin kaikki. 
 7. Piparitaikina muotoutuu taloksi.
 8. Tuloja ja lähtöjä. Sitä se elämä on.
 9. Luettu.
 10. Raastin
 11. Lähtetty se ainokainen joulukortti. 
 12. Syyslukukauden viimeinen oppitunti pidetty.
 13. Todettu, että on hyvä, jos joskus uskaltaa nähdä lähelle. 
 14. Liikutuin ystäväni, jolla on oikeasti todella tiukkaa, anteliaisuudesta. Oli minulle vähän kuin joulusaarna. Ja varsinkin se, mitä tapahtui sitten!
 15. Kamulle kiitos rohkaisusta.
 16. Myllätty jälleen sisustusta. Junnu avusti.
 17. Kirjoitettu. Rakastan kirjoittamista. Välillä otan kantaa turhankin rajusti. 
 18. Oli mukava olla valmistujaisjuhlassa katsomassa, kun uudet tradenomit, insinöörit, sairaanhoitajat ja sosionomit lähtevät rakentamaan omaa uraansa.
 19. Arvioinnit saatu finaaliin. 
 20. Aloiteltu tulevan vuoden kurssien valmistelua.
 21. Kävin ostamassa salaattitarpeita jouluksi. Aivan mahtavaa, että kaupoissa on ruokaa niin runsaasti, että on valinnan vaikeus!
 22. Junnulle hankittu kolajuomaa.
 23. Piipahdus kirppikselle. Kaksi kassillista kirjoja. Aivan kuin tilauksesta. Koriini PUTOSI hyllystä yksi kirja. Saksanpaimenkoirista. Laitoin sen ensin pois, mutta otin käteeni uudelleen. Selasin, mietin hetken, selasin vähän lisää ja laitoin koriini. 
 24. Virsikirja kirppikseltä. Painovuotena oli oma syntymävuoteni. Eihän sellaista voinut hyllyyn jättää. On siinä perikunnalla ihmettelemistä.
 25. Tuntui hyvältä kun kollega sanoi, että pidä huoli, että et tee töitä yhtään enempää kuin mistä sinulle maksetaan. 
 26. Piparisarvet. Oma jouluinspiraationi 2017. Täytteenä suolaista tai makeaa. 
 27. Joulun ruoka tuo iloa myös silmille.  
 28. Sarvimuoteissa saa mainosti jäädykkeen. Jotta paketti pysyy pystyssä, tarvitaan munakoteloita. Munakotelot ovat mielestäni keittiön ja puutarhan sukkahousut. Niitä voi käyttää todella, todella moneen paikkaan. 
 29. Jouluateria syöty. Kohtuudella. Silti vähän ähky olo.
 30. Junnu oli tyytyväinen lahjoihin. 
 31. Lukemista piisaa vähän joulun ylikin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…