Siirry pääsisältöön

Viikon 43 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 43 positiiviset
 1. Alkuviikosta mielenkiintoinen tapaaminen.
 2. Onneksi Volvo sai talvitassut menneellä viikkolla. Nyt on hyvä taas pöristellä.
 3. Kirjoitettu.
 4. Onnistunut tehtävä kurssilla!
 5. Opiskeltu lisää kivistä.
 6. Aurinkoa.
 7. Pyykkiä pesty.
 8. Talvivaatteet kaivettu esiin.
 9. Tuurattu työkaveria (sosiaalialan ope-psykologi) ja opittu huikeasti monikulttuurisuudesta ja maahanmuutosta. Kiitos mukavasta mahdollisuudesta!
 10. Dockventures! Tämä on niin mun lemppari.
 11. Luettu.
 12. Mukava yllätys ystävältä.
 13. Aikatauluarpajaiset ovat meinanneet viedä vähän mustaksi ajatuksia, mutta toisaalta olen voinut keskittyä kivien halkaisuun, maalin poistamiseen takasta yms.  
 14. Laskut maksettu. Se on aina hyvä fiilis.
 15. Junnun kanssa ostoksilla. Hankinnassa oli uusi talvitakki. Entinen oli kutistunut kaapissa.
 16. Ensilumi! Se on aina yhtä kaunista.
 17. Orkidea kukkii
 18. Tee niitä asioita, joihin voit vaikuttaa ja jätä ne asiat pohtimatta, joille et voi mitään. Se on hyvä sääntö. Oivallan tästä vähitellen enemmän ja enemmän.
 19. Oivalluksia ja onnellisia sattumuksia.
 20. Hyvää palvelua pakun huollossa. On mahtavaa, että on näitä ammattilaisia, jotka tekevät työnsä huolellisesti ja sanovat, että he eivät halua tehdä mitään, joka vaarantaisi asiakkaan turvallisuuden. Näin pitäisi olla kaikilla aloilla. Ei tehdä mitään sellaista, että asiakas millään tavalla vaarantuu tai saa huonoa laatua.
 21. Paku on "pakattu" talviunille.
 22. Kiitos ystävälle, joka viitsi lähteä kanssani viemään pakua talviunille mökille. Tähän reissuun tarvitaan kaksi. Pakun on siellä mukavampi kuin kaupungissa kadunvarrella.
 23. Takan rapsuttelu jatkui lauantaina.  
 24. Tehy kaalipataa ja kaalilaatikkoa. Ruokaa taitaa riittää näistä koko viikoksi. Ehkä pakastan osan.
 25. Ostettu poranteriä. Toivon aurinkoisia ja kuivia ilmoja, jotta pääsen jatkamaan porauksiani vielä ennen joulupukin tuloa. Joulupukilta toivon lahjaksi 16 mm SDS 7-plus poranteriä poravasaraani. Haloo kiltti Joulupukki.
 26. Takka saatu lähes kokonaan rapsuteltua. Toiveissa on, että tulevana viikonloppuna työ on tehty. 
 27. Juteltu ystävän kanssa. Todettiin, että asioilla on aina tapana järjestyä.
 28. Matka. Elämä on matka, joka sisältää useampia pieniä matkoja. Jotkut ovat hyviä ja jotkut vieläkin parempia. Joskus reissussa rähjääntyy, mutta se kuuluu asiaa, että välillä on vähän matkaväsymystäkin. 
 29. Asiat selviävät yleensä kysymällä.
 30. Olin positiivisesti yllättynyt, että mökillä oli lämmintä lähes +10 C, vaikka tuvasta puuttuu lattia, tiivisteet eivät ole kohdillaan missään tilassa. Tulet olivat pönttöuunissa lauantaina vain puolet päivästä.
 31. Kellot käännelty talviaikaan. Onneksi vain keittiön kello (tavallinen) uunin ja mikroaaltouunin kellot täytyy vääntää uuteen aikaa. Muistin noiden digitaalisten kellojenkin vaihdon ilman ohjeita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…