Siirry pääsisältöön

Viikon 43 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 43 positiiviset
 1. Alkuviikosta mielenkiintoinen tapaaminen.
 2. Onneksi Volvo sai talvitassut menneellä viikkolla. Nyt on hyvä taas pöristellä.
 3. Kirjoitettu.
 4. Onnistunut tehtävä kurssilla!
 5. Opiskeltu lisää kivistä.
 6. Aurinkoa.
 7. Pyykkiä pesty.
 8. Talvivaatteet kaivettu esiin.
 9. Tuurattu työkaveria (sosiaalialan ope-psykologi) ja opittu huikeasti monikulttuurisuudesta ja maahanmuutosta. Kiitos mukavasta mahdollisuudesta!
 10. Dockventures! Tämä on niin mun lemppari.
 11. Luettu.
 12. Mukava yllätys ystävältä.
 13. Aikatauluarpajaiset ovat meinanneet viedä vähän mustaksi ajatuksia, mutta toisaalta olen voinut keskittyä kivien halkaisuun, maalin poistamiseen takasta yms.  
 14. Laskut maksettu. Se on aina hyvä fiilis.
 15. Junnun kanssa ostoksilla. Hankinnassa oli uusi talvitakki. Entinen oli kutistunut kaapissa.
 16. Ensilumi! Se on aina yhtä kaunista.
 17. Orkidea kukkii
 18. Tee niitä asioita, joihin voit vaikuttaa ja jätä ne asiat pohtimatta, joille et voi mitään. Se on hyvä sääntö. Oivallan tästä vähitellen enemmän ja enemmän.
 19. Oivalluksia ja onnellisia sattumuksia.
 20. Hyvää palvelua pakun huollossa. On mahtavaa, että on näitä ammattilaisia, jotka tekevät työnsä huolellisesti ja sanovat, että he eivät halua tehdä mitään, joka vaarantaisi asiakkaan turvallisuuden. Näin pitäisi olla kaikilla aloilla. Ei tehdä mitään sellaista, että asiakas millään tavalla vaarantuu tai saa huonoa laatua.
 21. Paku on "pakattu" talviunille.
 22. Kiitos ystävälle, joka viitsi lähteä kanssani viemään pakua talviunille mökille. Tähän reissuun tarvitaan kaksi. Pakun on siellä mukavampi kuin kaupungissa kadunvarrella.
 23. Takan rapsuttelu jatkui lauantaina.  
 24. Tehy kaalipataa ja kaalilaatikkoa. Ruokaa taitaa riittää näistä koko viikoksi. Ehkä pakastan osan.
 25. Ostettu poranteriä. Toivon aurinkoisia ja kuivia ilmoja, jotta pääsen jatkamaan porauksiani vielä ennen joulupukin tuloa. Joulupukilta toivon lahjaksi 16 mm SDS 7-plus poranteriä poravasaraani. Haloo kiltti Joulupukki.
 26. Takka saatu lähes kokonaan rapsuteltua. Toiveissa on, että tulevana viikonloppuna työ on tehty. 
 27. Juteltu ystävän kanssa. Todettiin, että asioilla on aina tapana järjestyä.
 28. Matka. Elämä on matka, joka sisältää useampia pieniä matkoja. Jotkut ovat hyviä ja jotkut vieläkin parempia. Joskus reissussa rähjääntyy, mutta se kuuluu asiaa, että välillä on vähän matkaväsymystäkin. 
 29. Asiat selviävät yleensä kysymällä.
 30. Olin positiivisesti yllättynyt, että mökillä oli lämmintä lähes +10 C, vaikka tuvasta puuttuu lattia, tiivisteet eivät ole kohdillaan missään tilassa. Tulet olivat pönttöuunissa lauantaina vain puolet päivästä.
 31. Kellot käännelty talviaikaan. Onneksi vain keittiön kello (tavallinen) uunin ja mikroaaltouunin kellot täytyy vääntää uuteen aikaa. Muistin noiden digitaalisten kellojenkin vaihdon ilman ohjeita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…