Siirry pääsisältöön

Viikon 29 positiiviset


 Viikon 29 positiiviset
 1. Mökillä touhuttu.
 2. Nautinto katsoa auringonlaskua.
 3. Mökin nurkilla asuu metsäkyyhkypariskunta. Ne käyvät "juttelemassa" iltaisin kun olen lähdössä pois.
 4. Saatu pitkästä aikaa vähän raivattua tavaraa pois mökillä. Pöytäkin on putipuhdas. 
 5. Vähän nolotti kun en tunnistanut opiskelijaa kaupan kassalla, mutta toisaalta tuntui kivalta, että hän moikkasi ja kertoi kuka on.
 6. Tehty iso erä jyvä-nokkosnäkkäriä.
 7. Ladyt kävivät mökillä katsomassa, millaisen kaaoksen olen saanut aikaan.
 8. Päärynäpuu, johon liittyy mukavia muistoja. 
 9. Mökillä. Seurana vain metsäkyyhky ja auringonpaiste. Ukkonenkin piipahti kylässä. Kyllä pitikin melkoista jytinää!
 10. Tuli pönttöuunissa lämmittää.
 11. Ystävän nimipäiväyllätys lämmitti mieltä.
 12. Kenkäfriikin onnenpäivä oli kyllä käsin kosketeltava kirppiskierroksella. Mukaan tarttuivat iskemättömät avokkaat.
 13. Nautin yksinolosta. Ei tarvitse huolehtia muista kuin itsestäni ja siitä, mitä laitan oman napani alle. Mansikkasalaatti riittää iltapalaksi, sillä minä en enää ole kasvuiässä. Ja mikä parasta yli puolet aineksista on itse kasvatettua.
 14. Remppa on mennyt eteenpäin mukavasti. Nyt vähän odotellaan kompressoria. On kyllä aika haastava saada sellaista värkkiä...
 15. Täydellinen taskuparkki pakulla. Oli mukavasti yleisökin. En tiedä, kyllä mikä siinä kiinnostaa, kun nainen ajaa pakua...ja etekin pakua ja peräkärryä. 
 16. Toinen yöpyminen mökillä kuluvana vuonna.
 17. Löysin mökille pari kahvipannua kirppikseltä. Tarvitsen niitä vesipannuiksi puulieden päälle. Puuliettä ei saa lämmittää niin että sen päällä ei ole vesikattilaa/pannua. Vääntyvät ne levyt muuten.
 18. Kriisejä on turha pelätä. Niiden kautta avautuu moni asia. Esim. ihmissuhteissa tulevat todelliset tarkoitusperät ja luonne esiin.
 19. Naputeltu sammalta vaihdettujen hirsien väliin.
 20. Moottorisaha ilmeisesti toimii? Vika onkin sähköjohdossa. Tämä paljastui kun yritin käyttää pistosahaa ja sekään ei toiminut. Siispä johto uusiksi. 
 21. Mukavia viestejä ystäviltä.
 22. Nurtsia leikattu.
 23. Panu Kailan opeilla eteenpäin. 
 24. Kanoto kaivettu.
 25. Istutettu lahjaksi saatu päärynäpuu.
 26. Kerätty nokkosia.
 27. Tyhjennetty WC:n nesteet.
 28. Grillattu.
 29. Salaatteja.
 30. Mansikoita.
 31. Mustaherukat alkavat tummua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…