Siirry pääsisältöön

Sammaleita naputeltu

 Kuvat MM
Sammalta naputeltu hirsien väliin. Erittäin hidasta hommaa. Ei muuten uskoisi kuinka paljon sammalta uppoaa tuollaiseen pieneen väliin! Sitten luonnollisesti täytyy naputella vielä ulkopuolelle. 

Työkalu on tehty koivun kalikasta Panu Kailan (22.7.2017) Talotohtori-kirjan ohjeiden mukaan. Piti taas vähän veistää kirveellä. Työkalu on kyllä aivan mainio, kyllä vanha kansa on osannut tehdä juuri oikeanlaiset värkit itselleen. Voisi tehdä toisenkin kalikan, jotta voisi antaa työkalun käteen satunnaisille vierailijoillekin. Saisivat aikansa kulumaan paremmin.

Panu Kaila on kirjoittanut perinnerakenteamisesta ja häntä haastatellaan aiheesta jatkuvasti. Tässä yksi juttu, jonka kirjoittaja on toimittaja Veera Luoma-Aho. Kirjoitus on julkaistu Hesarin kuukausiliitteessä 4.3.2000 ja se on otsikoitu Päin seiniä. (22.7.2017).

Jatkan sammaleen naputtelua vielä monta päivää. Menneenä kesänä poistin sammalta, sillä sen sekaan oli naputeltu lasivillaa. Se ei sovi sinne. Sammal pitää saman kosteuden hirren kanssa, mutta lasivilla varastoi kosteutta itseensä. Joten lasivilla ei vaan ihan oikeasti sovi hirren tilkkeeksi, vaikka kuka hirsitimpuri väittäisi muuta. Toki jos haluaa  hirsistään eroon mahdollisimman nopeasti, niin siitä vaan. 

Jos aikoo rakentaa hirsistä, niin pitää hyväksyä pieni vetoisuus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…