Siirry pääsisältöön

Yrttien kasvattaminen Pyramid Planter for Herbs

Kuvat MM

Pyramid Planter for Herbs


Täytyy sanoa, että tämä sadepäivä osui juuri sopivaan kohtaan. Sain aiemmin aamulla etsittyä muutamia ohjeita hirren vaihtamiseen ja nyt sitten iltapäivän olenkin käyttänyt puutarhan suunnitteluun. Kasvihuoneesta haaveiluun ja pyramid planterin rakennusohjeen etsimiseen. 

Löysin muutamia vuosia sitten aivan erinomaisen mallin tällaisesta yritten kasvattamiseen tarkoitetusta kolmiosta. Enää en saa sitä hyppysiini, vaikka kuinka etsin. Muistan lähettäneeni kuvan siitä ystävälleni, että tuollaisen halua, jos minulla on joskus paikka, minne voin sen laittaa. Ja nyt on paikka, mutta ohje on hukassa. Siispä ohetta etsimään. 

Ohjeen löytäminen on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Lähimpänä on tämä kuva tällaisesta Pyramid Planterista (20.6.2017). Joten eiköhän näillä pääse alkuun. Talosta jäävät purkulaudat pääsevät hyötykäyttöön. Tosin tämä ei taida olla kuluvan kesän juttu, mutta tulevana keväänä istutan tuollaiseen härveliin yrttejä.

http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/s4MAAOxy7nNTVkaf/$_35.JPG?set_id=2
Kuvan lähde (20.6.2017)

http://4.bp.blogspot.com/-Y_bW6VSbuWs/T81JicVeJOI/AAAAAAAAW-o/bBENycYEqrA/s1600/DSCF6637.JPG
Kuvan lähde (20.6.2017) Tämän kuvan löysin ihanasta blogista Secrets of a Seed Scatterer 
is an amazing blog I did find out while searching for a pyramid planter! (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/23/6a/5b/236a5bf5fcd6de3849044d4bc5467946.jpg
Kuvan lähde (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f6/22/55/f62255841d3e6e486f691390acf7f812.jpg

Kuvan lähde (20.6.2017).

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/62/ac/51/62ac511cad5c0231d0ce18ff248aa7ce--herbs-garden-diy-garden.jpg

Kuvan lähde. (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/dc/f3/62/dcf362395a2ed39bff4f3f7f390ed4e9.jpg
Kuvan lähde (20.62017)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…