Siirry pääsisältöön

Yrttien kasvattaminen Pyramid Planter for Herbs

Kuvat MM

Pyramid Planter for Herbs


Täytyy sanoa, että tämä sadepäivä osui juuri sopivaan kohtaan. Sain aiemmin aamulla etsittyä muutamia ohjeita hirren vaihtamiseen ja nyt sitten iltapäivän olenkin käyttänyt puutarhan suunnitteluun. Kasvihuoneesta haaveiluun ja pyramid planterin rakennusohjeen etsimiseen. 

Löysin muutamia vuosia sitten aivan erinomaisen mallin tällaisesta yritten kasvattamiseen tarkoitetusta kolmiosta. Enää en saa sitä hyppysiini, vaikka kuinka etsin. Muistan lähettäneeni kuvan siitä ystävälleni, että tuollaisen halua, jos minulla on joskus paikka, minne voin sen laittaa. Ja nyt on paikka, mutta ohje on hukassa. Siispä ohetta etsimään. 

Ohjeen löytäminen on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Lähimpänä on tämä kuva tällaisesta Pyramid Planterista (20.6.2017). Joten eiköhän näillä pääse alkuun. Talosta jäävät purkulaudat pääsevät hyötykäyttöön. Tosin tämä ei taida olla kuluvan kesän juttu, mutta tulevana keväänä istutan tuollaiseen härveliin yrttejä.

http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/s4MAAOxy7nNTVkaf/$_35.JPG?set_id=2
Kuvan lähde (20.6.2017)

http://4.bp.blogspot.com/-Y_bW6VSbuWs/T81JicVeJOI/AAAAAAAAW-o/bBENycYEqrA/s1600/DSCF6637.JPG
Kuvan lähde (20.6.2017) Tämän kuvan löysin ihanasta blogista Secrets of a Seed Scatterer 
is an amazing blog I did find out while searching for a pyramid planter! (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/23/6a/5b/236a5bf5fcd6de3849044d4bc5467946.jpg
Kuvan lähde (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f6/22/55/f62255841d3e6e486f691390acf7f812.jpg

Kuvan lähde (20.6.2017).

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/62/ac/51/62ac511cad5c0231d0ce18ff248aa7ce--herbs-garden-diy-garden.jpg

Kuvan lähde. (20.6.2017)


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/dc/f3/62/dcf362395a2ed39bff4f3f7f390ed4e9.jpg
Kuvan lähde (20.62017)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…