Siirry pääsisältöön

Viikon 22 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 22 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Sopivasti sadetta, jotta kasvimaa pääsee vauhtiin.
 3. Käyty kaupassa.
 4. Assarin juhlien valmistelua. On mukavaa, kun on Assari, jolle voi laittaa juhlat.
 5. Junnun housujen lyhennystä. On mukavaa, että on Junnu, jonka housut voi lyhentää.
 6. Käyty kaupassa ja ostettu leivontatarvikkeita Assarin juhliin. Tuorejuustoa juustokakkuihin, kinnkua ja paprikaa  kinkku-paprikapiiraaseen, kylmäsavulohta kylmäsavulohi -sitruunapiiraaseen...
 7. Mietinnässä tuulihattujen täyte. Tykkään oikeasti leipoa, tehdä ruokaa ja järjestää juhlia. Siivoamista en niinkään rakasta, mutta tulee käytyä tavarat läpi. Ja onneksi on paku. Hih. Sinne mahtuvat ylimääräiset paperipinot juhlien ajaksi. Tosin kantaminen on työlästä, mutta jumppaa, humppaa, täti tässä jumppaa...
 8. Assari osti lakin. <3 minun pieni neiti on itsenäisen elämän kynnyksellä. 
 9. Kasvatin menneenä kesänä tilliä ja sen kuivaaminen onnistui täydellisesti. Aivan mielettömän voimakas, raikas tillin tuoksu! I <3 my summer cottage. Mukava laittaa näitä oman maan mausteita juhlaruokiin.
 10. Kun ajoleikkuri sai uuden kodin Mummon kammarista, sain mökillä kodasta ylimääräiset tavarat varastoon, jossa ajoleikkuri asui ennen. Helpotti järjestyksenpitoa, joka on aika haastavaa remontoitavassa mökissä.
 11. Maanantaina sain kinkkupiiraat leivottua ja pakastettua. 
 12. Saatu henkilöoikeus-osuus kertaalleen kirjoitettua. Helpottaa, kun on jotakin josta aloittaa sitten syksyllä. 
 13. Viihdyttävä ja viiltävä Järkytä avoimmuudella meinasi tuhota leipomukseni. Nautin kirjan erilaisesta lähestymistavasta johtamiseen. 
 14. Tiistaina leivottiin savulohipiiraat. Assari kävi useaan kertaan nuuhkimassa herkullista tuoksua.
 15. Keskiviikkona siivottiin keittiötä lukuunottamatta kaikki muut tilat suhteellisen hyvin. 
 16. Keskiviikkona muistin ostaa juustokakkua varten digestive-kekesit ja ihan vähän lisää juustoa.
 17. Torstaina vuorossa karjalanpiirakoiden paistaminen. Teki kyllä mieli syödä kuormasta pari annosta. Ja söimmekin. En ryhtynyt leipomaan alusta asti. Olisi kannattanut tehdä jo aiemmin.
 18. Torstaina vein maljakon tuttuun kukkakauppaan valmiiksi. Kauppias saa sitoa siihen suoraan sopivan kimpun. 
 19. Torstaina lyhenivät Junnun juhlahousut.
 20. Perjantaina tehtiin juustokakut  3 kpl kylmiöön odottamaan juhlapäivää. Päälle tietenkin  Assarin suosikkia eli mangopilttiä.
 21. Ylpeä Junnun koulumenestyksestä.
 22. Kukkia kahvipöydässä.  
 23. En ole täydellinen äiti. Olen monessa asiassa epäonnistunut, mutta toivon, että Assari koki, että juhla ja leipomukset olivat tapani sanoa, että hän on minulle rakas ja tärkeä. Samaa haluan sanoa heille, jotka muistivat Assaria ja olivat juhlassa kanssamme. Olette rakkaita ja tärkeitä. Kiitos, että olette.
 24. Juhlahumusta jäi mukavat muistot.
 25. Kaivettu mökillä.
 26. Saatu lupiinin juuria pois.
 27. Syöty juhlaruokaa mökillä.
 28. Käyty kuvaamassa Assaria pienvenesatamassa. Tuli onnistuneita otoksia.
 29. Nautittu juustokakkua kohtuuton määrä.
 30. Syöty tuulihattujakin ehkä vähän turhan reippaasti.
 31. Kinkkupiiraskin maistuu hyvältä.
 32. Lohipiiraskaan ei ole hassumpaa.
 33. Keksipurkin kansi pitää laittaa kiinni myös Tädin osalta... 
 34. Ihanat, valoisat kesäillat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…