Siirry pääsisältöön

Viikon 22 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 22 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Sopivasti sadetta, jotta kasvimaa pääsee vauhtiin.
 3. Käyty kaupassa.
 4. Assarin juhlien valmistelua. On mukavaa, kun on Assari, jolle voi laittaa juhlat.
 5. Junnun housujen lyhennystä. On mukavaa, että on Junnu, jonka housut voi lyhentää.
 6. Käyty kaupassa ja ostettu leivontatarvikkeita Assarin juhliin. Tuorejuustoa juustokakkuihin, kinnkua ja paprikaa  kinkku-paprikapiiraaseen, kylmäsavulohta kylmäsavulohi -sitruunapiiraaseen...
 7. Mietinnässä tuulihattujen täyte. Tykkään oikeasti leipoa, tehdä ruokaa ja järjestää juhlia. Siivoamista en niinkään rakasta, mutta tulee käytyä tavarat läpi. Ja onneksi on paku. Hih. Sinne mahtuvat ylimääräiset paperipinot juhlien ajaksi. Tosin kantaminen on työlästä, mutta jumppaa, humppaa, täti tässä jumppaa...
 8. Assari osti lakin. <3 minun pieni neiti on itsenäisen elämän kynnyksellä. 
 9. Kasvatin menneenä kesänä tilliä ja sen kuivaaminen onnistui täydellisesti. Aivan mielettömän voimakas, raikas tillin tuoksu! I <3 my summer cottage. Mukava laittaa näitä oman maan mausteita juhlaruokiin.
 10. Kun ajoleikkuri sai uuden kodin Mummon kammarista, sain mökillä kodasta ylimääräiset tavarat varastoon, jossa ajoleikkuri asui ennen. Helpotti järjestyksenpitoa, joka on aika haastavaa remontoitavassa mökissä.
 11. Maanantaina sain kinkkupiiraat leivottua ja pakastettua. 
 12. Saatu henkilöoikeus-osuus kertaalleen kirjoitettua. Helpottaa, kun on jotakin josta aloittaa sitten syksyllä. 
 13. Viihdyttävä ja viiltävä Järkytä avoimmuudella meinasi tuhota leipomukseni. Nautin kirjan erilaisesta lähestymistavasta johtamiseen. 
 14. Tiistaina leivottiin savulohipiiraat. Assari kävi useaan kertaan nuuhkimassa herkullista tuoksua.
 15. Keskiviikkona siivottiin keittiötä lukuunottamatta kaikki muut tilat suhteellisen hyvin. 
 16. Keskiviikkona muistin ostaa juustokakkua varten digestive-kekesit ja ihan vähän lisää juustoa.
 17. Torstaina vuorossa karjalanpiirakoiden paistaminen. Teki kyllä mieli syödä kuormasta pari annosta. Ja söimmekin. En ryhtynyt leipomaan alusta asti. Olisi kannattanut tehdä jo aiemmin.
 18. Torstaina vein maljakon tuttuun kukkakauppaan valmiiksi. Kauppias saa sitoa siihen suoraan sopivan kimpun. 
 19. Torstaina lyhenivät Junnun juhlahousut.
 20. Perjantaina tehtiin juustokakut  3 kpl kylmiöön odottamaan juhlapäivää. Päälle tietenkin  Assarin suosikkia eli mangopilttiä.
 21. Ylpeä Junnun koulumenestyksestä.
 22. Kukkia kahvipöydässä.  
 23. En ole täydellinen äiti. Olen monessa asiassa epäonnistunut, mutta toivon, että Assari koki, että juhla ja leipomukset olivat tapani sanoa, että hän on minulle rakas ja tärkeä. Samaa haluan sanoa heille, jotka muistivat Assaria ja olivat juhlassa kanssamme. Olette rakkaita ja tärkeitä. Kiitos, että olette.
 24. Juhlahumusta jäi mukavat muistot.
 25. Kaivettu mökillä.
 26. Saatu lupiinin juuria pois.
 27. Syöty juhlaruokaa mökillä.
 28. Käyty kuvaamassa Assaria pienvenesatamassa. Tuli onnistuneita otoksia.
 29. Nautittu juustokakkua kohtuuton määrä.
 30. Syöty tuulihattujakin ehkä vähän turhan reippaasti.
 31. Kinkkupiiraskin maistuu hyvältä.
 32. Lohipiiraskaan ei ole hassumpaa.
 33. Keksipurkin kansi pitää laittaa kiinni myös Tädin osalta... 
 34. Ihanat, valoisat kesäillat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…