Siirry pääsisältöön

Viikon 22 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 22 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Sopivasti sadetta, jotta kasvimaa pääsee vauhtiin.
 3. Käyty kaupassa.
 4. Assarin juhlien valmistelua. On mukavaa, kun on Assari, jolle voi laittaa juhlat.
 5. Junnun housujen lyhennystä. On mukavaa, että on Junnu, jonka housut voi lyhentää.
 6. Käyty kaupassa ja ostettu leivontatarvikkeita Assarin juhliin. Tuorejuustoa juustokakkuihin, kinnkua ja paprikaa  kinkku-paprikapiiraaseen, kylmäsavulohta kylmäsavulohi -sitruunapiiraaseen...
 7. Mietinnässä tuulihattujen täyte. Tykkään oikeasti leipoa, tehdä ruokaa ja järjestää juhlia. Siivoamista en niinkään rakasta, mutta tulee käytyä tavarat läpi. Ja onneksi on paku. Hih. Sinne mahtuvat ylimääräiset paperipinot juhlien ajaksi. Tosin kantaminen on työlästä, mutta jumppaa, humppaa, täti tässä jumppaa...
 8. Assari osti lakin. <3 minun pieni neiti on itsenäisen elämän kynnyksellä. 
 9. Kasvatin menneenä kesänä tilliä ja sen kuivaaminen onnistui täydellisesti. Aivan mielettömän voimakas, raikas tillin tuoksu! I <3 my summer cottage. Mukava laittaa näitä oman maan mausteita juhlaruokiin.
 10. Kun ajoleikkuri sai uuden kodin Mummon kammarista, sain mökillä kodasta ylimääräiset tavarat varastoon, jossa ajoleikkuri asui ennen. Helpotti järjestyksenpitoa, joka on aika haastavaa remontoitavassa mökissä.
 11. Maanantaina sain kinkkupiiraat leivottua ja pakastettua. 
 12. Saatu henkilöoikeus-osuus kertaalleen kirjoitettua. Helpottaa, kun on jotakin josta aloittaa sitten syksyllä. 
 13. Viihdyttävä ja viiltävä Järkytä avoimmuudella meinasi tuhota leipomukseni. Nautin kirjan erilaisesta lähestymistavasta johtamiseen. 
 14. Tiistaina leivottiin savulohipiiraat. Assari kävi useaan kertaan nuuhkimassa herkullista tuoksua.
 15. Keskiviikkona siivottiin keittiötä lukuunottamatta kaikki muut tilat suhteellisen hyvin. 
 16. Keskiviikkona muistin ostaa juustokakkua varten digestive-kekesit ja ihan vähän lisää juustoa.
 17. Torstaina vuorossa karjalanpiirakoiden paistaminen. Teki kyllä mieli syödä kuormasta pari annosta. Ja söimmekin. En ryhtynyt leipomaan alusta asti. Olisi kannattanut tehdä jo aiemmin.
 18. Torstaina vein maljakon tuttuun kukkakauppaan valmiiksi. Kauppias saa sitoa siihen suoraan sopivan kimpun. 
 19. Torstaina lyhenivät Junnun juhlahousut.
 20. Perjantaina tehtiin juustokakut  3 kpl kylmiöön odottamaan juhlapäivää. Päälle tietenkin  Assarin suosikkia eli mangopilttiä.
 21. Ylpeä Junnun koulumenestyksestä.
 22. Kukkia kahvipöydässä.  
 23. En ole täydellinen äiti. Olen monessa asiassa epäonnistunut, mutta toivon, että Assari koki, että juhla ja leipomukset olivat tapani sanoa, että hän on minulle rakas ja tärkeä. Samaa haluan sanoa heille, jotka muistivat Assaria ja olivat juhlassa kanssamme. Olette rakkaita ja tärkeitä. Kiitos, että olette.
 24. Juhlahumusta jäi mukavat muistot.
 25. Kaivettu mökillä.
 26. Saatu lupiinin juuria pois.
 27. Syöty juhlaruokaa mökillä.
 28. Käyty kuvaamassa Assaria pienvenesatamassa. Tuli onnistuneita otoksia.
 29. Nautittu juustokakkua kohtuuton määrä.
 30. Syöty tuulihattujakin ehkä vähän turhan reippaasti.
 31. Kinkkupiiraskin maistuu hyvältä.
 32. Lohipiiraskaan ei ole hassumpaa.
 33. Keksipurkin kansi pitää laittaa kiinni myös Tädin osalta... 
 34. Ihanat, valoisat kesäillat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…