Siirry pääsisältöön

Lankunhakumatkan vaiheet

 Kuvat MM

Aamulla sitten jälleen kiinnitin peräkärryn pakuun ja köröttelin mökiltä puutavaraliike PTL Puuhakkaaseen (16.6.2017) hakemaan eilen maksamani ostokset. Kyllä muuten olen tässä mökkirempan aikana monen monta kertaa kiittänyt mielessäni, että ajokortissa on tuo pikku e! Ei tarvitse maksaa kuljetuksista tai pyytää jotakin kamua ajelemaan autoa. Ja os on tarvetta isommalle autolle, niin tuo C on hyödyllinen siinä tapauksessa.

Lankkujen lastaus sujui hyvin ja tavara oli priimaa, kuten eilen nippua tehdessäni totesin. Puutavaraliike Puuhakkaasta löytyy asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Valikoima on laaja ja asiakas voi tilata erilaisia tuotteita. Tämä lankku on muuten Lapuan Sahan tuote.

Puun tuoksu on mahtava. Tulee mieleeni isä, joka oli timpuri. Sain usein kesäisin käydä rakennuksilla, joita hän teki. Siellä tuoksui puu. Aurinko paistoi ja kärpäset vähän kiusasivat. Timpurin tyttären sydän sykkii puulle.


Maltan tuskin odottaa että tämä ihanuus pääsee tuvan lattiaan!Mutta ennen kun ne ovat lattiassa, on edessä monta mutkaa, vaaraa ja ties mitä. En uskalla edes ajatella, mitä kaikkea voi tapahtua. Ihan oikeasti. Kun tulin ensimmäisen kuorman kanssa mökille, niin tunsin nenässäni palaneen kumin tuoksun... ja kun menin pakusta ulos odotti minua näky, jota en olisi halunnut juuri nyt kohdata. Peräkärryn rengas oli puhki. :(

Välillä tuntuu, että päivässäni on enemmän  tapahtumia ja sattumuksia kuin joillakin koko viikossa.
 


Onneksi minulla oli apumies mukana. Irroitimme renkaan ja lähdimme ajamaan puufirman naapuriin (n. 24 km) vaihdattamaan renkaan. Sotin matkalta, että nyt pääsi käymään näin, että hello vaan, tullaan hakemaan toinen kuorma vähän myöhemmin.

Rengasmestassa oli aivan loistava palvelu. Setä tiesi heti, millainen rengas tarvitaan ja hän vaihtoi sen ennen kuin ehdin sanoa mitään ylimääräistä, ottaen huomioon, että  minä sentään olen tosi nopea puhumaan.


Rengas tosiaan meni ihan tohjoksi. Täytyy muistaa suojata nuo kärryn renkaat auringolta....Samoin pakun renkaat, kun se viettää talvihorrosta taas lokakuusta alkaen.


Lankut turvallisesti sitten tuossa pikkukamarissa. Ikkunasta näkyy myös peräkärry, jossa on upouusi rengas.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…