Siirry pääsisältöön

Viikon 14 positiiviset


Kuvat MM

Viikon 14 positiiviset
 1. Lämpöä.
 2. Valo lisääntyy.
 3. Aurinkoa.
 4. Suututan säännöllisesti joka vuosi aina muutaman opiskelijan, kun väitän, että tuotteen tai palvelun asiakkaalta perittävästä kokonaishinnasta kaikki ei ole katetta. Joskus opiskelija kokee, että en jostakin syystä pidä hänestä, kun huomautan tästä asiasta ja kerron, että juurikin tämä kohta on syy sille, että kurssin numero jää 1-2 tasolle. Sinnikkäimmät yrittävät muuttaa kustannuslaksennan perussäännöt uuteen uskoon. Siinä on kieltämättä aika voimaton olo, kun asia ei aina pitkälläkään selittämisellä avaudu. Positiivista asiassa on se, että joudun itse miettimään jatkuvasti uusia tapoja saada asia avautumaan. Opin siinä samalla itse ilmaisemaan asian jälleen uudesta näkökulmasta. Ja ymmärrän, mitä kaikkea tämän asian sisällä ei kyetä ymmärtämään. 
 5. Saatu muutama rästissä oleva arviointi tehtyä.
 6. Junnun kanssa kaupassa.
 7. Koirapojalla kuivia sanomalehtiä yhä useammin. 
 8. Mielenkiintoisia kohtaamisia!
 9. Kirjoitettu.
 10. Junnulla ikä lisääntyi. 
 11. Junnu kävi viettämässä synttäreitä kahvilassa. Kätevää. 
 12. Luettu.
 13. Mielenkiintoinen reissu.
 14. Täytyy vain hyväksyä se tosiasia, että kaikki eivät halua oppia kaikkea.
 15. Ostettu aggregaatti. En olisi kyllä itsestäni vielä muutama vuosi sitten uskonut, mitä kaikkea puuhailen viikonloppuisin ja vielä ihan tosissani. 
 16. Opittu taas todella paljon uutta aiheesta voimantuottaminen. 
 17. Tilaamani viiniköynnökset saapuivat!
 18. Ikigai!
 19. Mökillä siivottu varastoja.
 20. Olisi pitänyt istua ½ tuntia tuon leikkurin päällä, jotta akku latautuu. Hankin sijaisen.  
 21. Keittiö (mökillä) muutti vieraaksi vierasmajaan.  
 22. Luettu mielenkiintoinen elämäntarina. 
 23. Herkullista parsakeittoa ja lammasta sunnuntaina.
 24. On ilo auttaa omaa lasta oivaltamaan. Taisin olla vähn hyödyksi naapurinkin lapsukaiselle. 
 25. Ilo oivaltaa myös itse. 
 26. Tiedostaminen auttaa monessa asiassa.
 27. Tekeminen vie kohti tavoitetta. Joskus vähän mutkaisempaa tietä, mitä on itse alussa ajatellut.
 28. FB-lakko on pitänyt.
 29. junnulla kaveri yökylässä. 
 30. Koirapoika aikuistuu. Assari sanoi sen jopa kasvaneen, kun ei ollut muutamaan päivään nähnyt.
 31. Junnun retki Manseen oli onnistunut.
 32. Uuteen viikkoon rennoin rantein. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…