Siirry pääsisältöön

Viikon 14 positiiviset


Kuvat MM

Viikon 14 positiiviset
 1. Lämpöä.
 2. Valo lisääntyy.
 3. Aurinkoa.
 4. Suututan säännöllisesti joka vuosi aina muutaman opiskelijan, kun väitän, että tuotteen tai palvelun asiakkaalta perittävästä kokonaishinnasta kaikki ei ole katetta. Joskus opiskelija kokee, että en jostakin syystä pidä hänestä, kun huomautan tästä asiasta ja kerron, että juurikin tämä kohta on syy sille, että kurssin numero jää 1-2 tasolle. Sinnikkäimmät yrittävät muuttaa kustannuslaksennan perussäännöt uuteen uskoon. Siinä on kieltämättä aika voimaton olo, kun asia ei aina pitkälläkään selittämisellä avaudu. Positiivista asiassa on se, että joudun itse miettimään jatkuvasti uusia tapoja saada asia avautumaan. Opin siinä samalla itse ilmaisemaan asian jälleen uudesta näkökulmasta. Ja ymmärrän, mitä kaikkea tämän asian sisällä ei kyetä ymmärtämään. 
 5. Saatu muutama rästissä oleva arviointi tehtyä.
 6. Junnun kanssa kaupassa.
 7. Koirapojalla kuivia sanomalehtiä yhä useammin. 
 8. Mielenkiintoisia kohtaamisia!
 9. Kirjoitettu.
 10. Junnulla ikä lisääntyi. 
 11. Junnu kävi viettämässä synttäreitä kahvilassa. Kätevää. 
 12. Luettu.
 13. Mielenkiintoinen reissu.
 14. Täytyy vain hyväksyä se tosiasia, että kaikki eivät halua oppia kaikkea.
 15. Ostettu aggregaatti. En olisi kyllä itsestäni vielä muutama vuosi sitten uskonut, mitä kaikkea puuhailen viikonloppuisin ja vielä ihan tosissani. 
 16. Opittu taas todella paljon uutta aiheesta voimantuottaminen. 
 17. Tilaamani viiniköynnökset saapuivat!
 18. Ikigai!
 19. Mökillä siivottu varastoja.
 20. Olisi pitänyt istua ½ tuntia tuon leikkurin päällä, jotta akku latautuu. Hankin sijaisen.  
 21. Keittiö (mökillä) muutti vieraaksi vierasmajaan.  
 22. Luettu mielenkiintoinen elämäntarina. 
 23. Herkullista parsakeittoa ja lammasta sunnuntaina.
 24. On ilo auttaa omaa lasta oivaltamaan. Taisin olla vähn hyödyksi naapurinkin lapsukaiselle. 
 25. Ilo oivaltaa myös itse. 
 26. Tiedostaminen auttaa monessa asiassa.
 27. Tekeminen vie kohti tavoitetta. Joskus vähän mutkaisempaa tietä, mitä on itse alussa ajatellut.
 28. FB-lakko on pitänyt.
 29. junnulla kaveri yökylässä. 
 30. Koirapoika aikuistuu. Assari sanoi sen jopa kasvaneen, kun ei ollut muutamaan päivään nähnyt.
 31. Junnun retki Manseen oli onnistunut.
 32. Uuteen viikkoon rennoin rantein. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…