Siirry pääsisältöön

Siirrelty

Kuvat MM
 
Mökin kalustusta on taas vähän siirrelty ja ovia teipattu. Tarkoitus olisi saada pudoteltua loput täytteestä alas tässä lähiaikoina ja sitten täytyisi poistaa ulkolaudoitus... Tuo sänky pitää vielä pakata muoviin tai kantaa patja ulkovarastoon. 

Hmmm.... ei nyt ihan tällainen tainnut olla tarkoitus, kun mökin hankin.

Se tässä kaikessa kyllä on vähän ihmetyttänyt, että miksi ihmiset tekevät remppoja väärin tai muuten vaan vähän sinne päin. Kun käyttää rahaa ja aikaa tekemiseen, niin kannattaisi tehdä kaikki kerralla kunnolla. Kommentit

  1. Tuota mekin ollaa naapurissa ihmetelty. Vielä kun sitä tekee itselleen, niin luulis tekevän kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Jos ei osaa itse tehdä, eikä osaa ottaa selvää, miten homma hoidetaan, niin kannattaa palkata ammattilainen tekemään homma. Tuossakin mökissä oli tehty "parannuksia", jotka kaikki heikensivät talon kuntoa. Esim. kissanluukkujen tukkiminen, kukkapenkin nostaminen kissanluukkujen tasolle, vuorivillan laittaminen paikkoihin, jossa se kostui ja vaurioitti tuolla pohjoisseinustalla alimmat hirret jne. Monta pakettiautollista olen jo ajanut roskaa kaatopaikalle ja eilen otin pakun seisonnasta käyttöön ja se on ihan täynnä roskia. Eli kuorma nro 1 matkustaa kaatopaikalle. Saa nähdä, mitä tulevana kesänä saa aikaan. To do -lista on niin pitkä, että pyörryttää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…