Siirry pääsisältöön

Viikon 11 positiiviset

 Kuva MM
Viikon 11 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Jo klo 5.30 sellainen kiva kajo. Kyllä ne valoisat aamut sieltä tulevat.
 3. Lämpöasteita.
 4. Tippuvia räystäitä.
 5. Linnunlaulua.
 6. Assarin yo-kirjoitukset finaalissa. Hajauttaminen kannatti.
 7. Kuuntelevat korvat ovat joskus niin arvaamattoman tärkeitä.
 8. Mielenkiintoista koulutusta jälleen tarjolla. Ekonomit tarjoilivat Puhe-judoa. Perusasioita, joita on välillä hyvä kerrata, jotta haastavat kohtaamiset sujuvat helpommin.
 9. Kun totuus paljastuu, se tekee kipeää. Siitä huolimatta joskus on hyvä kuitenkin joutua sen todellisen äärelle.  Kaikella on aikansa ja hintansa. 
 10. Saatu luettua opiskelijoiden tehtäviä. Joukossa on helmiä, jotka ilahduttavat.
 11. Hyviä uutisia on mukava lukea.
 12. Ajanhallinnan työkaluja kannattaa vähän tutkailla. 
 13. Päivitetty sijoitussuunnitelma.
 14. Koirapojan kanssa lenkillä.
 15. Tutustuttu jälleen uuteen koiraan ja omistajaan Koirapojan välityksellä.
 16. Koirapoika tekee tarpeensa pääsääntöisesti ulos.
 17. Juteltu papan kanssa kadulla. Koirapoika toimi välittäjänä. Pappa kertoi omasta koirastaan pitkän tarinan. 
 18. Kiva havaita, että joku hoksaa.
 19. Elämä kantaa, kun uskaltaa antaa sen kantaa.
 20. On taas todettu, että jokainen tekee sitä ja ainoastaan sitä, mihin pystyy ja kykenee. Enempää ei vaan voi. Tämän asian palautumineen tajuntaan teki jälleen hyvää.
 21. Sain entiseltä opiskelijaltani viestin, joka alkoi: "Mulla olisi vähän kuulumisia." Viestissä olivat sitten erittäin mielenkiintoiset kuulumiset. Viesti päättyi sanoihin: "Toivottavasti jatkat samaan malliin opettajana, jos sun luennoilla kuuntelee niin pääsee vaikka mihin! 😊" Kyllähän tällainen open päivää piristää. Joskus ajattelen aika negatiivisesti. Ehkä noin 2 % opiskelijoista tajuaa, mihin metodeillani pyrin ja miksi puhun juuri niin kuin puhun.
 22. Mökkilauantai. Kuivateltu leivinuunia.
 23. Koirapoika riehui  mökillä. Eikä jaksanut lähteä illalla lenkille.
 24. Assari pääsi etusivun uutiseen.
 25. Erinomaista broilerisalaattia.
 26. Mukava aamupäivä ystävän seurassa sunnuntaina.
 27. Putsattu kuivausrummun sisuskalut.
 28. Nautittu kiireettömästä sunnuntaista.
 29. Koirapojan laaja kaveriverkasto jaksaa yllättää.
 30. Tutustuttu paikallishistoriaan.
 31. Hoideltu vähän sivuhommia. Niitä on aina todella mukava tehdä.
 32. Partsin ovea pidetty auki koko päivän. Taitaa tulla kevät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…