Siirry pääsisältöön

Viikon 11 positiiviset

 Kuva MM
Viikon 11 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Jo klo 5.30 sellainen kiva kajo. Kyllä ne valoisat aamut sieltä tulevat.
 3. Lämpöasteita.
 4. Tippuvia räystäitä.
 5. Linnunlaulua.
 6. Assarin yo-kirjoitukset finaalissa. Hajauttaminen kannatti.
 7. Kuuntelevat korvat ovat joskus niin arvaamattoman tärkeitä.
 8. Mielenkiintoista koulutusta jälleen tarjolla. Ekonomit tarjoilivat Puhe-judoa. Perusasioita, joita on välillä hyvä kerrata, jotta haastavat kohtaamiset sujuvat helpommin.
 9. Kun totuus paljastuu, se tekee kipeää. Siitä huolimatta joskus on hyvä kuitenkin joutua sen todellisen äärelle.  Kaikella on aikansa ja hintansa. 
 10. Saatu luettua opiskelijoiden tehtäviä. Joukossa on helmiä, jotka ilahduttavat.
 11. Hyviä uutisia on mukava lukea.
 12. Ajanhallinnan työkaluja kannattaa vähän tutkailla. 
 13. Päivitetty sijoitussuunnitelma.
 14. Koirapojan kanssa lenkillä.
 15. Tutustuttu jälleen uuteen koiraan ja omistajaan Koirapojan välityksellä.
 16. Koirapoika tekee tarpeensa pääsääntöisesti ulos.
 17. Juteltu papan kanssa kadulla. Koirapoika toimi välittäjänä. Pappa kertoi omasta koirastaan pitkän tarinan. 
 18. Kiva havaita, että joku hoksaa.
 19. Elämä kantaa, kun uskaltaa antaa sen kantaa.
 20. On taas todettu, että jokainen tekee sitä ja ainoastaan sitä, mihin pystyy ja kykenee. Enempää ei vaan voi. Tämän asian palautumineen tajuntaan teki jälleen hyvää.
 21. Sain entiseltä opiskelijaltani viestin, joka alkoi: "Mulla olisi vähän kuulumisia." Viestissä olivat sitten erittäin mielenkiintoiset kuulumiset. Viesti päättyi sanoihin: "Toivottavasti jatkat samaan malliin opettajana, jos sun luennoilla kuuntelee niin pääsee vaikka mihin! 😊" Kyllähän tällainen open päivää piristää. Joskus ajattelen aika negatiivisesti. Ehkä noin 2 % opiskelijoista tajuaa, mihin metodeillani pyrin ja miksi puhun juuri niin kuin puhun.
 22. Mökkilauantai. Kuivateltu leivinuunia.
 23. Koirapoika riehui  mökillä. Eikä jaksanut lähteä illalla lenkille.
 24. Assari pääsi etusivun uutiseen.
 25. Erinomaista broilerisalaattia.
 26. Mukava aamupäivä ystävän seurassa sunnuntaina.
 27. Putsattu kuivausrummun sisuskalut.
 28. Nautittu kiireettömästä sunnuntaista.
 29. Koirapojan laaja kaveriverkasto jaksaa yllättää.
 30. Tutustuttu paikallishistoriaan.
 31. Hoideltu vähän sivuhommia. Niitä on aina todella mukava tehdä.
 32. Partsin ovea pidetty auki koko päivän. Taitaa tulla kevät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…