Siirry pääsisältöön

Leikkitavarapuu

Kuva MM 

Hau Kamut!
Meille muutti metsästä yksi puu. Voitteko tajuta, sellainen vihreä ja tuoksuva. Sitten täti, Assari ja Junnu tekivät jotakin omituista: ne kaivelivat pahvilaatikoita ja ottivat sieltä kaikenlaisia tavaroita, joita ne laittoivat siihen puuhun. Minä tietenkin ilahduin, että ne tekevät minulle hienon leikkitavarapuun. 

Katselin niiden puuhia siitä vierestä ja sitten kun kaikki menivät omiin touhuihinsa, ryhdyin tutkimaan sitä puuta vähän tarkemmin. Oi, siinä oli sellaisia pehmeitä joulusydämiä ja sellaisia pyöreitä rämiseviä palloja. Otin ensin liput pois, minusta ne olivat tosi kivan näköisiä ja ajattelin, että kyllä niitä on tosi kiva pureskella. Olivat nimittäin puuta. Ei kovin paksu ja oikein sopiva siis mun hampailleni.

Sitten nappasin siitä sellaisen joulusydämen. Oikein sopivan kokoinen sekin mun lelukseni. Ja sen pallon kanssa jouduin tekemään vähän enemmän töitä ennen kuin sain sen sieltä pois. Oli nimittäin jotenkin se naru takertunut siihen oksaan. Siinä vaiheessa täti höristeli korvia ja syöksyi olkkariin ja kysyi, että mitä luulet tekeväsi. - Miten niin luulen tekeväni, minä kysyin ja pötkin nopeasti sängyn alle tädin makkariin. - Yritätkö sinä täti väittää, että tämä leikkitarvarapuu ei ole tehty minulle? 

Täti vaati minua tuomaan sen pallon takaisin. No minä pitkin hampain sitten luovuin siitä pallosta. Täti laittoi ne liput takaisin siihen puuhun, mutta nosti ne paaaaaaaaaaaaaaaljon ylemmäksi, mitä ne olivat ensin. Samoin kävi sille sydämelle. Se nousi niin ylös, että minä en enää ylety siihen. 

En nyt kyllä ollenkaan ymmärrä. Täti ei näyttänyt yhtään iloiselta. 


Terveisin

Karo
leikkitavarapuukoira

P.S. 
Eikä se täti tykännyt kun kävin pari kertaa lirittelemässä keittiön matolle. Sanoi, että tuollaista ei fiksu koira tee. Mä olin kyllä ihan huuli pyöreänä.
Kommentit

  1. Sattuuhan noita vahinkoja. Eihän pieni koira voi tietää, että täti ei tarkoittanut sitä puuta leikkikalupuuksi :) Kissoilla on vähän saman kaltaiset metkut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…