Siirry pääsisältöön

Viikon 26 positiiviset


Viikon 26 positiiviset

 1. Flow. Flowtila!
 2. Hyviä artikkeleja liikkeellä, vaikkakin aiheet eivät ihan niin positiivisia. Tässä johtajuudesta
 3. Junnu kasvanut aivan törkeästi vuoden aikana! Melkein 10 cm. Ei ihme, jos kaikki vaatteet ovat jäämässä pieniksi. Kasvukäyrä tasainen! Paino ja pituus menevät täysin yhteen.
 4. Kukkia, kukkia. Ne tekevät kesän. 
 5. Paku pakattu jälleen täyteen kaatopaikkatavaraa maanantaina.
 6. Nurmikon leikkuu sujuu jo vauhdilla. Kunto on sekvästi kohennut keväästä.
 7. Mökin WC on löytämässä paikkaansa. Vierasmajan toinen huone saa ryhtyä vessaksi ja toinen varastoksi. Jos vierasmajoitusta tarvitaan, niin kokilta löytyy lattiapinta-alaa ja samoin tuvasta. 
 8. Tyhjäsin kodasta lähes kaiken irtonaisen.  Ainoastaan grillaamiseen liittyviä välineitä jätin. Lukuisten seinään hakattujen naulojen irroittaminen oli ihan oma urakkansa. Peräti 59 naulaa napattiin pois. 
 9. Vierashuoneen purkaminen pääsi alkamaan. Hienosti vaikka hitaasti  nämä projektit etenevät.
 10. Vierasmajaan kannettu ylimääräistä tavaraa.
 11. Kaatopaikalle lastulevyhuonekalut. Helpotti. 
 12. Todellä hyvää palvelua kaatopaikalla. En tiedä johtuuko vanhasta pakustani vai iästäni, mutta saan tuolla kaatiksen kaupunkipisteessä aivan superhyvää palvelua. Miehet auttavat minua tyhjäämään pakua joka kerta. Tänäänkin meni vain ½ tuntia auton tyhjäämiseen, kun sedät auttoivat kuorman kanssa.  
 13. Kuka soitti -palvelu löytyy Englannista Tellows who is calling?-nimellä. 
 14. Sisustussuunnitalma: Nurkkakaappi muuttaa tulevaan vessaan. 
 15. Puhelu kamun kanssa piristi kummasti. 
 16. Iloitsee hienosta keskustelusta muutaman kollegan kanssa.
 17. Täti sai kutsun mukavaan paikkaan ja odottaa innolla bileitä.
 18. Nokkosia kerätty. Paljon.
 19. Juhannus mökillä. Menneenä juhannuksena haaveilin juhannuksesta mökillä.
 20. Sitruunakala. Mainiota kalaruokaa yksinkertaista ja helppoa. Sopii uusien perunoiden seuraksi.
 21. Maakuntamatkailua juhannuksena. 
 22. Mökillä kukkivat juhannusruusut.
 23. Mansikat kypsyvät.
 24. Uusi kännykkkä. Toista kertaa elämässäni joku muu kuin Nokia.  Merkittävä tekijä ostopäätäksessä oli, että tähän saa vaihdettua uuden akun. Välttämättähän sitä ei vaihda, vaan ostaa uuden luurin, mutta mahdollisuus siihen tuntuu vähäemmän vedätykseltä. 
 25. Uuden matkapuhelimen pikselit ylittävät vanhan järkkärini. Järkkärissä on silti sitä jotakin. 
 26. Tulevalla viikolla vieraskamarin purkua, nurtsin leikkausta ja muuta pientä puuhaa.
 27. Lämmintä. Hellelukemia. + 28 C tänään, jos auton lämppäriä on uskominen. 
 28. Onnistunut reissu Assarilla. 
 29. Kaupunkilaislapsi maalla. Totesi, että on täällä mökillä ihan mukavaa.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…