Siirry pääsisältöön

Kuisti on hävinnyt, missä on kuisti?
Kuisti  on hävinnyt? Missä on kuisti? 
Se tosiaankin lähti. Ja kyllä kreivin aikaan! Kuisti oli kiinnitetty eteiseen ja naks tuolla on sitten yksi kulma ns. pudonnut. Panu Kailan Talotohtori-kirja on ollut ahkerassa käytössä. Nyt ei auta muu kuin mennä tunkkiostoksille ja oikeasti mennä pyytämään  pari setää auttamaan.  Aivan mahtavaa, että on tällainen Panu Kaila, joka on paneutunut suurella sydämellä perinnerakentamiseen ja korjaamiseen ja viitsinyt kirjoittaa aiheesta perusteellisesti, aikana jolloin aihe ei ole ollut välttämättä kovin seksikäs. 


Terassi on nyt myös irti seinästä ja talo ihan paukkui, kun tuo eteinen nousi ylöspäin.
En oikeasti tajua, mikä ihmisiä riivaa, kun tehdään näin alkeellisia rakennusvirheitä. Samassa hötäkässä huomasin, että pihan kallistus (tuo sora) on väärä. Se kaatuu suoraan kivijalkaan päin. Tekisi mieli pomppia päällään, kun edellisellä tädillä on ollut ikioma setä, joka näitä juttuja on tehnyt. Ja minä olen sentään vaan ihan tavallinen ja yksinkertainen täti.

Ja arvatkaas mitä?! Nyt alkaa tuntua siltä, että tuonne voisi muuttaa asumaan. Vaarallista. Tuntuu vaan niin hyvältä kun ympärillä on ihan hiljaista. Lintuja lentelee siellä ja täällä ja illalla saunan jälkeen voi istuskella ulkona.

Ja minä en tunnetusti  ole minkään suuri saunan ystävä. Olen ajatellut hävittää kerrostaloasunnostani saunan pois kokonaan... En ole kuitenkaan tehnyt sitä, sillä useimmat ihmiset tykkäävät saunoa ja jos asuntoa myy, on saunan puuttuminen yleensä pitkä miinus. Mutta siis täällä mökillä on puukiuas. Löylyhuone on tilava ja tunnelma hyvä. En ole viiteen vuoteen käynyt niin usein saunassa, mitä nyt kun minusta tuli mökinomistaja.


Vanhan talon korjaamisesta


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

  1. Oliskohan tämä vähän jotakin terapiaa? ;) Voi iskeä vähän lautaa, kun jonkun muun iskemisestä voisi tulla ikävämpiä seuraamuksia...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…