Högfors Rapid 20

Kuvat MM

Tänään tein sitten hankintamatkan maakuntaan. Högfors Rapid 20 löysi uuden kodin luotani. Hellan tarina oli sellainen, että se oli päätynyt myyjän isälle joskus 1950 -luvulla. Siitä saakka hella oli ollut käyttämättömänä heidän vintillään. Isäntä oli tuumannut että koskapa he eivät ole hellaa tarvinneet kuluneen 60  vuoden aikana, niin eivät todennäköisesti tule koskaan tarvitsemaankaan.

Hella oli ollut paikallisella kyläkoululla ja se oli ollut opettajattaren asunnossa. Se on pieni ja siro. Kuvittelen kuitenkin, kuinka se tämän open hoivissa iloisesti lämmittää sekä keittötäni että liedellä olevaa ruokaa. Hellan renkaat pakkasin pahvilootaan.

Iloitsen kyllä tuosta autostani ja sen tilavasta tavaratilasta. hella mahtui mainiosti sisään eikä edes penkkejä tarvinnut kaataa.  Paku ei olisi tuosta reissusta selvinnyt, oli nimittäin niin syrjäkylällä tämä paikka, että oli tekemistä tuolla farmarillakin.

Mutta vielä tähän hellaan. Jotenkin liikuttavaa, että siellä se opettajattaren hella on odotellut 60 vuotta päätyäkseen opettajattaren kesämökille. Ympyrä sulkeutui. 

Kommentit