Ensitreffit ompelukoneen kanssa

Kuva MM

Tänään otin sitten virallisesti ensimmäistä kertaa mittaa Kamulta hankkimastani masiinasta. Voisi siis sanoa, että oltiin ensitrefrfeillä oikein tosissaan. Vanha kunnon Singer! Vähän aikaa minulla oli sormi suussa, ja tuli äitiä ikävä, sillä en ihan heti muistunut mieleen mm. puolaaminen eikä langan oikeaoppinen pujottelu. Tein rohkeita kokeita ja  sitten alkoi raksuttamaan.  Nämä koneet ovat tehty yksinkertaisiksi. 

Tein sitten aamulla kaavat esiliinaan ja ompelin pari Jaffa-kankaista essua. On jotakin viemistä, kun Junnun kanssa mennään Assaria moikkaamaan.  Assari jo tietää, mitä on tulossa, joten yllätystä tästä ei enää saa. Ehkä yllätys on se, että olen ehtinyt nämä essut tekemään. Tosin vielä on mahdollisuus jäädä kesken, sillä kangas loppui. Essuista puuttuvat vielä taskut sekä nauhat.

Tuossa ommellessa muistui mieleeni ne kaikki ompelukset, jota olen tehnyt. Tilkkupeittoja, vaatteita itselleni ja lapsille. Ratsastushousuja tein jopa naapurin lapsille jne.  Jonkin verran olen elämäni aikana ommellut, sillä neljä ompelukonetta on sanonut yhteistyösopimuksensa irti. Ajattelin jo kesällä, että ehkä pärjään ilmankin, mutta sitten laitoin tähän blogiin ilmoituksen, että voisin ostaa koneen. Kamu vinkkasi, että hänellä on käyttämätön yksilö. On kiva, että tällä koneella on historia.  Ja kyllä! Totesin, että on taas kiva, kun on toimiva ompelukone, joten kun saan nuo timpurinhommat tehtyä, niin ehkä mökillä alkaa sitten jonkinasteinen sisustusbuumi. Kommentit