Siirry pääsisältöön

Ensitreffit ompelukoneen kanssa

Kuva MM

Tänään otin sitten virallisesti ensimmäistä kertaa mittaa Kamulta hankkimastani masiinasta. Voisi siis sanoa, että oltiin ensitrefrfeillä oikein tosissaan. Vanha kunnon Singer! Vähän aikaa minulla oli sormi suussa, ja tuli äitiä ikävä, sillä en ihan heti muistunut mieleen mm. puolaaminen eikä langan oikeaoppinen pujottelu. Tein rohkeita kokeita ja  sitten alkoi raksuttamaan.  Nämä koneet ovat tehty yksinkertaisiksi. 

Tein sitten aamulla kaavat esiliinaan ja ompelin pari Jaffa-kankaista essua. On jotakin viemistä, kun Junnun kanssa mennään Assaria moikkaamaan.  Assari jo tietää, mitä on tulossa, joten yllätystä tästä ei enää saa. Ehkä yllätys on se, että olen ehtinyt nämä essut tekemään. Tosin vielä on mahdollisuus jäädä kesken, sillä kangas loppui. Essuista puuttuvat vielä taskut sekä nauhat.

Tuossa ommellessa muistui mieleeni ne kaikki ompelukset, jota olen tehnyt. Tilkkupeittoja, vaatteita itselleni ja lapsille. Ratsastushousuja tein jopa naapurin lapsille jne.  Jonkin verran olen elämäni aikana ommellut, sillä neljä ompelukonetta on sanonut yhteistyösopimuksensa irti. Ajattelin jo kesällä, että ehkä pärjään ilmankin, mutta sitten laitoin tähän blogiin ilmoituksen, että voisin ostaa koneen. Kamu vinkkasi, että hänellä on käyttämätön yksilö. On kiva, että tällä koneella on historia.  Ja kyllä! Totesin, että on taas kiva, kun on toimiva ompelukone, joten kun saan nuo timpurinhommat tehtyä, niin ehkä mökillä alkaa sitten jonkinasteinen sisustusbuumi. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…