Siirry pääsisältöön

Ensitreffit ompelukoneen kanssa

Kuva MM

Tänään otin sitten virallisesti ensimmäistä kertaa mittaa Kamulta hankkimastani masiinasta. Voisi siis sanoa, että oltiin ensitrefrfeillä oikein tosissaan. Vanha kunnon Singer! Vähän aikaa minulla oli sormi suussa, ja tuli äitiä ikävä, sillä en ihan heti muistunut mieleen mm. puolaaminen eikä langan oikeaoppinen pujottelu. Tein rohkeita kokeita ja  sitten alkoi raksuttamaan.  Nämä koneet ovat tehty yksinkertaisiksi. 

Tein sitten aamulla kaavat esiliinaan ja ompelin pari Jaffa-kankaista essua. On jotakin viemistä, kun Junnun kanssa mennään Assaria moikkaamaan.  Assari jo tietää, mitä on tulossa, joten yllätystä tästä ei enää saa. Ehkä yllätys on se, että olen ehtinyt nämä essut tekemään. Tosin vielä on mahdollisuus jäädä kesken, sillä kangas loppui. Essuista puuttuvat vielä taskut sekä nauhat.

Tuossa ommellessa muistui mieleeni ne kaikki ompelukset, jota olen tehnyt. Tilkkupeittoja, vaatteita itselleni ja lapsille. Ratsastushousuja tein jopa naapurin lapsille jne.  Jonkin verran olen elämäni aikana ommellut, sillä neljä ompelukonetta on sanonut yhteistyösopimuksensa irti. Ajattelin jo kesällä, että ehkä pärjään ilmankin, mutta sitten laitoin tähän blogiin ilmoituksen, että voisin ostaa koneen. Kamu vinkkasi, että hänellä on käyttämätön yksilö. On kiva, että tällä koneella on historia.  Ja kyllä! Totesin, että on taas kiva, kun on toimiva ompelukone, joten kun saan nuo timpurinhommat tehtyä, niin ehkä mökillä alkaa sitten jonkinasteinen sisustusbuumi. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…