Lankut irti, tupa siivottu

 Kuvat MM

Lankut saatiin poistettua tuvasta maanantaina 26.6.2017. Samalla kaikki ylimääräinen roska saatiin siivottua pois. Tämä työvaihe olisi kestänyt pari viikkoa yksin tehden!

Paku tuli täyteen lasivillaa ja hiirenpissaista styroksia. Yäk.Oli näissä vääntämistä ja naulojen irttoittaminen käy kyllä ihan työstä, kun on kysymys paksuista lankuista. 
Vielä kertaalleen haluan varoittaa lasivillan ja styroksin sekä uretaanivaahdon liitosta hirsirakennuksissa. On valitettavaa, kun ihmiset näkevät suuren vaivan (lattia poistettu) ja laittavat sellaiset fyllingit, että talon ominaispiirre muuttuu niin, että siitä muodostuu umpio, josta ei seuraa mitään hyvää.

Ns. painovoimainen ilmanvaihto ja rossipohja tarvitsevat toimiakseen vetoa ja vanhoissa hirsitalossa veto on huolehdittu mm. ns. kissanluukuilla.  Kun ilma ei kierrä, niin kuin sen on ajateltu kiertävän, alkaa rakenteisiin kertyä kosteutta ja kosteus imeytyy puuhun ja  lahottaa sen sitten vähitellen.

Hirsitalo on siitä kiitollinen, että vauriot jäävät yleensä paikallisiksi. Ajattelin, että kirjoitan tuonne lattian alle lapun/kirjeen, jonka aloita että Hei sinä remontoija, mitä pirskattia oikein meinaat?
Hiiriperheillä on ollut juhlaa. Lasivillan ja styroksin seassa on ollut mukava asustella.

Kommentit