Kännykkäperjantai

Me työkamut olemme jälleen viettäneet koko pitkän viikon täällä vaikutuisella rikospaikallamme. Näin perjantaina mehut tapaavat olla aika lailla finaalissa.  Hän yritti ensin opettaa uimaan työkännykkäänsä. Ei oppinut. Kaikki eivät opi. Eivät ainakaan ensimmäisellä kerralla.

Uutterasti hän sitten päätti kokeilla onko hänen oma puhelimensa paremmin oppivaa sorttia. Puhelin ei selvinnyt kuitenkaan benji-hypystä kovin hyvin. Toisin taisi köysi unohtua. 

Huomaa kyllä, että on perjantai. Mielikuvitus ryhtyi nimittäin kuljettamaan ajattelua oitis.
Puhelinta, joka hyppää käsistä lattialle ei voi ehkä kuitenkaan haastaa oikeuteen, vaikka osallisen haastatteleminen viranomaisten luona voisi antaa parempaa tietoa tapahtuneesta. Olisiko kysymys karkaamisesta työpaikalta tai sellaisen yrityksestä, vai kenties luvattomasta poissaolosta, työtehtävien laiminlyömisestä vai peräti klassisesta työtapaturmasta?
Entä voisiko puhelinta, joka kastui, syyttää juopottelusta tai päihtyneenä esiintymisestä työpaikalla? Vai onko se  kenties itsensäpaljastaja, koska se on nyt täysin takki auki?


Koska olemme opettajia, tuumasimme, että tästäkin voi oppia ainakin muutaman asian.
  1. Älä opeta puhelinta uimaan. Se ei mitä ilmeisesemmin opi.
  2. Älä anna puhelimellesi mahdollisuutta hypätä benji-hyppyä, ainakaan ilman turvavarusteita. Tai ainakin muista silloin, että narun pitää olla sen verran lyhyt, että puhelin ei osu maahan.
  3. Sulje käsilaukussasi oleva juomapullo huolellisesti, että se ei tärvele laukussasi olevia tavaroita. Ja puhelinta. Puhelin ei nimittäin siitä ilahdu.
  4. Tuumasimme sitten tiimissämme, että tästä voi yksinkertaisesti oppia sen, että sen minkä teet tee perusteellisesti. Jos päätät hajottaa puhelimesi, tee se kunnolla. Hajota samalla kaikki puhelimesi, perusteellisesti kilon paloihin. Mieluusti myös kaikki lähistöllä olevat puhelimet.
  5. Muista, että kaikista asioista selviää. Tässäkään ei ollut kysymys ihmishengestä. Puhelimen voi korvata uudella tai ehkä korjatakin, jos se ei ole kokonaan vaurioitunut.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit