Viimeiset kissanpissaiset tavarat pesty

Hmmm... sain eilen kissatalolta puhelun. Jälleen olisi ollut muutama katti vailla kotihoitopaikkaa.
Osasin tällä kerralla sanoa ei. Ei kiinnosta enää ruveta pesemään koko mökkiä sen takia, että kissat pissaavat ympäriinsä. Nimittäin sain sitten eilen viimeiset kissanpissaiset tavarat (tekstiilit) pestyä. Enää ei pitäisi missään olla sellaista paikkaa, jossa kissa olisi voinut vielä tarpeillaan käydä.


Se tieto ärsytti, että olivat kuulemma alkuperäisessä kodissaankin rukkineet minne sattuu. On kyllä aika vastuutonta laittaa 3-vuotiaat kissat, tietäen niiden ongelmat, toisten riesaksi. Kukaan ei, en ainakaan minä, halua oman kodin haisevan kissanpissalta.

Jotenkin näissä eläinten auttamiskuvioissakin täytyisi vaan kyetä hyväksymään se tosiasia, että kaikkia yksilöitä ei vaan yksinkertaisesti voi auttaa.  Sama asia taitaa olla meidän ihmisparkojenkin kohdalla.  Meillä kuitenkin, ainakin teoriassa, on järki.  Jotkut, siitä huolimatta, että ulkoisilla mittareilla mitattuna, järkeä pitäisi olla enemmänkin, niin silti osa lajikumppaneista näyttää hakkaavan päätään aina samaan puuhun.

Eläimen omistaja on itse kyllä vastuussa myös siitä loppupäästä eläimen elämää. Se on se haastavin osuus, mutta jos ottaa eläimen, se on väistämättä jossakin vaiheessa edessä. Nykyään näyttää kuitenkin pääsääntö olevan se, että eläin työnnetään toisten niskoille siinä vaiheessa, kun sen maallisen matkan maalisuora häämöttää tai se on muuten jotenkin vinksahtanut.

Ehkä näillä kokemuksilla osaan, toivottavasti, sanoa ei kaikille puusta pudonneille ja muuten erikoisille yksilöille.  Niin ihmisille kuin eläimillekin.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit