Kaunainen käytös vahingoittaa vain itseäsiTällainen ajatus löytyi Positiivareista 4.6.2014:


 
 
 
Kannatko kaunaa jollekulle? Jos olet vähänkin niin kuin me muut, mieleesi tulee vaivatta monta ihmistä, joita inhoat tai peräti vihaat.

Eikö katkeruus kuitenkin kuulu osana elämään? Millä muulla tavalla loukkauksiin voisi muka reagoida? On päivänselvää, että monet meistä kantavat kaunaa sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat loukanneet meitä. Mutta tarjolla on toinenkin vaihtoehto.

Olen tullut siihen tulokseen, että katkeruus on ”sisäistä myrkkyä”, joka vahingoittaa paljon enemmän kaunan kantajaa kuin kaunan kohdetta.

Tässä vaiheessa saatat sanoa: ”Mutta sinä et tiedä, mitä se ja se on minulle tehnyt!” Totta. En tiedäkään. Entä sitten? Tosiasiaksi jää joka tapauksessa, että katkeruus vahingoittaa vain sinua itseäsi. En yhtään epäile sinun ”oikeuttasi” kantaa kaunaa, siitä ei vain ole vähääkään apua. (Lähde: Positiivareiden uutiskirje)
 
 
Hämmennykseni on ollut tässä muutaman viime vuoden aikana melkoinen, sillä itseään syvästi uskovina pitävät ihmiset näyttävät olevan aivan erityiksen kaunaisia. Myöskään valheiden levittäminen lähimmäisisitään (joita he eivät usein edes tunne tai eivät ole nähnyt vuosii) näyttää olevan tälle superuskovaisten joukolle äärimmäisen helppoa.

Mitenköhän se menikään, se kultainen sääntö?

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit