Siirry pääsisältöön

Sinkkunaisen latauspaikka eli täti mökillä
Päätin sitten ryhtyä harrastamaan mökkeilyä tultuani täysi-ikäiseksi. Ajattelin kolmea lausahdusta, jotka putkahtivat eteeni kysymättä ja pyytämättä. Ensimmäinen oli Thomas A. Edisonin: "Tilaisuus jää monelta huomaamatta, koska sillä on yllä haalarit ja se näyttää työnteolta." Moni nimittäin välttää työntekoa viimeiseen asti. Toisaalta ne samat tyypit sitten taitavat olla näreissään, kun joku raataa ja sitten sen raatajan elämä tuntuukin helpolta ja kivalta.

Sitten Positiivareiden sivusto herätteli epäröinnin kynnyksellä: "Ihminen joka tahtoo keksii keinot. Ihminen joka ei tahdo keksii selitykset." Näin se on. Kaikkiin asioihin, miksi niitä ei tee, löytää aivan varmasti vähintään 10 tai 15 erilaista syytä. Ainakin minä löydän. Helposti. Ja jos  en löydä, voin kilauttaa kaverille ja pyytää apua.

Sitten kolmas ajatus, jota tutkailin ennen mökin hankintaa, on lähtöisin Paulo Coelhon kynästä: "Hän tiesi, että hänen oli päätettävä halusiko hän sen mihin oli tottunut vai sen mistä haaveili." Päätin että on aika ryhtyä toteuttamaan haaveita. Sillä elämä on oikeasti täällä tänään.

Kysyin itseltäni, onko mökin hankkimatta jättäminen sellainen asia, jota kadun kuolinvuoteellani tyyliin, voi kun olisin silloin uskaltanut. Totesin, että on se. Siksi hankin mökin. Että minun ei tarvitsisi miettiä, miksi en uskaltanut kokeilla.

Monen mielestä tässä ei ole mitään järkeä. Pitääkö olla? Pitääkö harrastuksissa olla järkeä? Pitääkö harrastusten olla tuottavia? Onko uuden auton ostamisessa järkeä. Mielestäni ei ole. Monella on kuitenkin huomattavasti kalliimpi auto, mitä mökkini on tai mitä se tulee koskaan, edes täydellisen remontin jälkeen, olemaan. Hienonkin auton arvo laskee vauhdilla. Voi olla että mökkini arvokin laskee, sillä se ei sijaitse alueella, joka olisi himottua asuntoaluetta. Mutta mitä väliä? Kuolinpaidassani ei ole taskuja. Ja jos mökki ei ole mieluinen jälkeläisilleni, niin en voi asialle mitään. Tämä on minun harrastukseni. Tavoitteenani on saada mökki sellaisen kuntoon, että voin olla täysipäiväinen puutarhuri kesäisin.

Harrastuksia on erilaisia. Joku käy kuntosalilla "vääntämässä" rautaa, minä väännän sorkkaraudalla ja hakkaan vasaralla. Nautin kun näen kätteni jäljen ja opin asioita, joita en ole koskaan kuvitellut tekeväni.

Joku toinen taas tykkää matkustella maailmalla. Minä viihdyn vallan mainiosti luonnon rauhassa. Nautin aikaisista auringonnousuista ja takan lämmöstä syyssateella. Tämä on sinkkunaisen latauspaikka.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…