Siirry pääsisältöön

Tädin koirat

Täti on sai vuoden 2012 toukokuussa päähänsä, että se perustaa eläintarhan. Se sanoi, että sillä on jo hyvä alku, kun sillä on meidät. Siis Prinsessa ja mä (ammattikissa). Se siis päätti hankkia koiran. Ja niin siinä sitten kävi. Kun meidän täti saa päähänpiston, niin se yleensä toteuttaa sen. Olen järkyttynyt. Prinsessa-kissa, joka on asunut koko elämänsä kissatalolla ei ole tainnut koskaan edes nähdä koiraa. Mutta minä olen ja tiedän, että ne ovat HANKALIA. 

Arvaukseni siitä, että tuo Prinsessa-kissa ryhtyy heti sen kamuksi, oli oikeaan osuva. Se vaihtoi sen kanssa nenäpusut. Tosin se sähisi vähän sille ja arvatkaas. Se koira luikki pakoon. Huokaus. Ja nyt ne alkavat olla kamuja, kuten epäilinkin. Mähän kirjoitin, että: "Luultavasti se päätä pahkaa ryhtyy sen kaveriksi." 

Seuraava tädin eläinhankinta on luultavasti hevonen. Niitä sillä on ollut aiemminkin. Huh. Ehkä mä siinä vaiheessa ryhdyn tallikissaksi, sillä mulla ei kovin kauhiasti innosta tuo koiran kanssa samassa luukussa asuminen.

Ronja on siis syntynyt 20.2.2011. Se ei siis ole ihan pentu enää, kun täti sen tapasi. Täti ja assarit höösäävät sen kanssa minkä ehtivät. Tänään (21.5.2012) se pääsi niiden kanssa maalle, jossa tuo koira pääsi heti tutustumaan kolmeen muuhun sakemanniin. Niillä  oli kuulemma kivaa. Olivat harrastaneet vesileikkejä ja kaikkea sen sellaista. No sitä nyt ei voi kissa oikeasti ymmärtää alkuunkaan. Outoja eläimiä.Terveisin

Otto
ammattikissa

P.S. Täti sanoi, että se koira saa kirjoittaa tänne mun blogiini, jos se haluaa. Hohhoijaa, on sillä ihmisellä otsaa.


Kokeilukoira

Xaidaxa's Elyshee. S. 22.9.2013

Elsa, kuten tätä söpöliiniä tuttavallisemmin kutsutiin vietti parisen viikkoa eläintarhassa. Elsa tarvitsi hieman enemmän tilaa ja tekemistä. Se askarteli päivisin vähän liikaa, joten se päätyi takaisin omistajalleen koejakson jälkeen.

Karo Kantaisä on syntynyt 24.9.2016. Se muutti Tädin eläintarhaan 26.11.2016 ja jouduttiin lopettamaan keväällä 2017 (15.5.2017).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…