Teos julkaistu

 

Kuva Vaasan ammattikorkeakoulu Kuvakaappaus

 

Joulukuun 14 päivänä julkaistiin toimittamani teos Tarinaa ja teoriaa: Reppuun pakattu. Teoksessa on entisten ja nykyisten opiskelijoiden tarinoita opinnoista ja siitä kuinka arjen haasteissa aikatauluttaminen kannattaa. Itsestään huolehtimista ei kannata myöskään unohtaa. Sopivasti arkea, sopivasti juhlaa, siinä on jaksaminsen resepti opiskeluissakin. 

Haluan esittää lämpimät kiitokset kirjoittajille. Kiitos kun lähditte mukaan, osa vielä vuosien päästä opintojen päättymisestä.  

Suurkiitokset rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulaiselle tämän kirjan mahdollistamisesta.  Kiitos esipuheen kirjoittamisesta johtaja Elina Martinille ja erityisesti kiitos kirjoittajille.

Teoksesta lainattua:


Tarina vai teoria?

Kumpi oli ensin tarina vai teoria? Usein käy niin, että nälkä kasvaa syödessä. Avaan hieman kirjoittajiemme taustoja ja tarinoita. Ammattikorkeakoulu on hyvä välivaihe ennen siirtymistä yliopistoon, kuten Iina Högströmin, Milla Martinin, Iiro Ritolan ja Antti Tervon kohdalla on käynyt. 

Urapolku voi johtaa upeisiin haasteisiin kansainvälisen suuryrityksen palveluksessa kuten Johanna Kakkuri ja Tiia Salo omalla urallaan. Opiskelu täydentää osaamista tai se on askel uranvaihtoon, kuten Noora Roine-Rauhalan ja Joona Tar-vonen-Kieslichin tarinat osoittavat. Eikä siitä pidä hämmentyä, jos ala, jonka ensin valitsi, ei tunnukaan omalta. Opintoja kannattaa kuitenkin suorittaa, vaikka tietäisikin vaihtavansa koulutusohjelmaa. Nimittäin silloin voi hyödyntää jo tehtyä, kuten esimerkiksi Niko Lähteenmäki ja Saara Varjonen ovat tehneet.  

Valmiudet elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, on yksi ammattikorkeakouluasetuksen mu-kainen tavoite opinnoille, tästä on Elina Lehtosen urapolku hyvänä esimerkkinä.  

Sitten ovat niitä, jotka lentävät isosti siivilleen. Jukka-Pekka Kallio ja Hanna Yli-Yrjänäinen kuuluvat tähän rohkelikkojen joukkoon. Kalliosta tuli koko Suomen Bambumies, joka tekee Lapuasta lattioiden pääkau-punkia ja DESIGN BY HANNA K. & CO tarjoaa tilasuunnittelua ja sisustamispalveluja ja rakentaa siinä sivussa omakotitaloja yhdessä puolisonsa kanssa. Usko unelmiin, tavoitteet, joita kohden pyritään ja kova työ. Siinä on menestyksen resepti. (Mannila 2020, 10.)

Voit tutustua teokseen tästä linkistä.

 

Lähde

Mannila M. (Ed)., (2020). Tarinaa ja teoriaa: Reppuun pakattu. , In: C, other Publications, 25, Vaasan ammattikorkeakoulu. 

 

Kommentit