Kaivuupäivä

 Kuvat MM


Tänään poltin kantoja ja kaivelin kasvihuoneen paikalta lisää kantoja. Hmm... yhden vaivaisen sain kaivettu kokonaan pois ja yhden kanssa taistelin kolme tuntia ja kanto istuu tiukasti kiviin kiilautuneena edelleen kuin ei olisi mitään tapahtunut.

Samalla tein kiviaitaa ja siirsin multaa mansikkamaan suuntaan. Tein sellaisen havainnoin että tarvitsen kolmannet kottikärtty. Yhdet mullalle, yhdet kiville ja yhdet rikkaruohoille.

Sain nostettua valkosipuli, hillospiulit sekä lehtipersiljan. Lisäksi poistin kolmesta kasvualustasta rikkaruohot, kääntelin kompostia sekä  lämmitin pönttöuunia.


Kommentit

 1. Meilläkin oli juuri viime viikonloppuna meidän pihan siivoamisprojekti, jossa oli juuri kannon poistoa. Ne näyttävät siltä, että ne on helppo ottaa pois sieltä maasta, mutta hitsi ne juuret menevät niin syvälle ja leveälle alueella. Ei meillä ollu sitten mitään mahdollisuutta saada niitä pois, niin tilasimme muutamalle kannolle sitten kaivuutyöyrityksen kaivamaan ne pois. Sullahan on ollut kiireinen ja tuottoisa päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kannot ovat aivan uskomattomia. Ja juuret voivat olla todella paksuja. Yleensä siellä on pohjalla joku kivi johon juuret ovat kietoutuneet ja niitä on todella vaikea saada pois.

   Lisäksi eri puulajien juuret ovat hyvin erilaisia.

   Poista

Lähetä kommentti